MotoGP – Ducati – Ικανοποιημένοι οι αναβάτες των κόκκινων με την εξέλιξη της GP18

Tόσο ο Jorge Lorenzo, όσο και ο Αndrea Dovizioso, δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις δοκιμές στην πίστα της Sepang. O Iσπανός ειδικότερα έκανε ένα καταπληκτικό γύρο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.58.830, παίρνοντας την 1η θέση του τεστ.

Ωστόσο ο Lorenzo πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης αφού όπως λέει, «…νομίζω πως έχουμε ακόμα περιθώρια για να φτάσουμε στο μέγιστο σημείο μας. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι, γιατί σήμερα τελειώσαμε στην 1η θέση τις δοκιμές και έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης.»

«Αυτή τη φορά όπως σας είπα το πλαίσιο βελτιώθηκε, ο κινητήρας είναι πιο ομαλός στις στροφές, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στις υψηλές στροφές του κινητήρα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και θα βρούμε τον τρόπο.»

Στη συνέχεια αναφέρει, «…σε αυτή την πίστα η νέα μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη και είμαστε γρήγοροι στον ένα γύρο. Θα πρέπει να δούμε πως θα είμαστε σε ρυθμό αγώνα γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πλήρη προσομοίωση, αλλά τα συναισθήματα είναι πολύ καλά. Αυτή η μοτοσυκλέτα μου δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ταιριάζει περισσότερο στο στυλ οδήγησής μου,» καταλήγει ο Ισπανός.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Andrea Dovizioso, ο οποίος παρά την πτώση που είχε κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 4η θέση των δοκιμών την τρίτη ημέρα.

Όπως λέει, «…σίγουρα είμαστε σε καλύτερη θέση από την περασμένη σεζόν για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα γιατί πέρισυ παλέψαμε για τον πρωτάθλημα και αυτό ήταν κάτι που δημιούργησε τόσο στο δικό μου μυαλό, όσο και στης ομάδας, μία διαφορετική προσέγγιση όλων των πραγμάτων.»

«Αυτό είναι πολύ θετικό αλλά και η καινούρια μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη από την περσινή. Την προηγούμενη σεζόν ήμασταν γρήγοροι εδώ αλλά όχι οι ταχύτεροι όλων. Η αίσθηση είναι πραγματικά πολύ καλή,» αναφέρει ο Ιταλός.

Αν μη τι άλλο οι Ιταλοί δείχνουν πολύ δυνατοί φέτος από την αρχή, και αν συνεχίσουν με παρόμοιους ρυθμούς, το πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.