Παρουσίαση MotoGP – Τα νέα χρώματα της Movistar Yamaha

H Yamaha ολοκλήρωσε πριν λίγη ώρα την παρουσίαση της νέας YZR-M1, με την οποία οι Valentino Rossi και Maverick Vinales θα συμμετέχουν στο MotoGP του 2018.

Χρωματικά η μοτοσυκλέτα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την περσινή έκδοση, με την μόνη σημαντική διαφορά να εντοπίζεται στην αλλαγή του χρώματος στο λογότυπο του βασικού χορηγού της ομάδας, την Movistar.

Εκεί παρατηρούμε ότι το πράσινο χρώμα έχει δώσει τη θέση του στο λευκό, ενώ διαφορά υπάρχει και στις λωρίδες που οριοθετούν τα number plates των αναβατών, οι οποίες άφησαν το λευκό για το ανθρακί.

Η ομάδα θα παρατάξει και φέτος το ίδιο line-up στο grid του MotoGP, με τον Vinales να αποκαλύπτει μάλιστα ότι η συνεργασία του με την Yamaha ανανεώθηκε ως και το 2020. Αυτή είναι μια εξέλιξη η οποία θα αφαιρέσει κάποιο βάρος από τους ώμους του νεαρού Ισπανού, μιας και ο ίδιος θα έχει εξασφαλισμένη θέση και θα αφοσιωθεί στο κυνήγι του Τίτλου.

Από την άλλη πλευρά των box της Yamaha όμως δεν είχαμε κάποια ανακοίνωση, με τον Valentino Rossi να μην αναφέρει προς το παρόν το οτιδήποτε για το μέλλον του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιταλός μίλησε σχετικά με το φετινό του ξεκίνημα:

«Πιστεύω ότι οι δοκιμές που έρχονται είναι πολύ σημαντικές λόγω του ότι μπορείς να καταλάβεις τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Συνήθως κατά τη διάρκεια των δοκιμών μπορείς να το καταλάβεις αυτό.

«Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, λόγω του ότι προερχόμαστε από την περσινή χρονιά η οποία δεν ήταν η καλύτερη, για μένα ή την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα.

«Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην M1, να συγκεντρωθούμε στη μοτοσυκλέτα, τα ηλεκτρονικά και τις λεπτομέρειες, ώστε να προσπαθήσουμε να είμαστε γρρήγοροι και να χρησιμοποιήσουμε τα ελαστικά καλύτερα – κάτι το οποία πιστέυω πως ήταν το κλειδί για την περσινή σεζόν

Movistar Yamaha Presentation 2018 VR46

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Massimo Meregalli, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι να παλέψει για τον Τίτλο και με τους δύο αναβάτες της.

«Είμαστε αρκετά πεποισμένοι ότι αν μπορέσουμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα μας πιο συνεπή και για τους δύο αναβάτες μας, μπορούμε να παλέψουμε – σίγουρα – για τον Τίτλο. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας αυτή τη χρονιά.»

Στη συνέχεια ο Ιταλός μίλησε και για τη σημασία των δοκιμών που πραγματοποίησε η Yamaha σε Valencia και Sepang πριν το τέλος του χρόνου, από τις οποίες αποκόμισε χρήσιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη της νέας M-1.

Movistar Yamaha Presentation MV25

 

«Ήταν πολύ σημαντικό το ότι πέρυσι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε στη Valencia και έπειτα στη Sepang, μπορέσαμε να συγκρίνουμε τα ίδια εξαρτήματα σε δύο διαφορετικές πίστες, σε δύο διαφορετικές συνθήκες.

«Στο τέλος αυτών των πέντε ημερών μπορούσαμε να αποφασίσουμε τη βάση της μοτοσυκλέτας με την οποία θα εκκινήσουν οι Valentino και Maverick στις δοκιμές της Sepang σε τρεις ημέρες.

«Σίγουρα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι βρήκαμε τον Νοέμβριο, και τότε θα αρχίσουμε να εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα με τα νέα εξαρτήματα που έρχονται από την Ιαπωνία. Θα κοιτάξουμε τα ηλεκτρονικά – κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τον Νοέμβριο, έτσι περιμένω μια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

«Πέρυσι, όπως γνωρίζετε, υποφέραμε πολύ με το πίσω ελαστικό. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας, να το λύσουμε (το πρόβλημα).»

Δείτε την επίσημη παρουσίαση της Yamaha!


Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη της νέας Desmosedici GP18 με πλούσιο φωτογραφικό υλικό