MotoGP – Τέλος τα τεράστια ποσά για μεταγραφές λέει ο Claudio Domenicali

Η Ducati είναι σε θέση να παρέχει μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και ο Claudio Domenicali θεωρεί ότι αυτό το δεδομένο μπορεί να πείσει τους αναβάτες της Ιταλίδας να υπογράψουν στην ομάδα ακόμη και με λιγότερα χρήματα. Για την ακρίβεια, με λιγότερα χρήματα από αυτά που διατέθηκαν για την απόκτηση του Jorge Lorenzo.

Ο Ισπανός αναβάτης υπέγραψε ένα συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για να οδηγήσει την κόκκινη μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale, σε μια περίοδο που η Desmosedici ήταν η τρίτη κορυφαία μοτοσυκλέτα του grid πίσω από τις Honda και Yamaha.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν, η GP17 ήταν αδιαμφισβήτητα μια μοτοσυκλέτα που μπορούσε να παλέψει για τον Τίτλο και αυτό φάνηκε έμπρακτα. Στα χέρια του Andrea Dovizioso πέτυχε 6 νίκες και είχε μαθηματικές ελπίδες για τον Τίτλο ως και το τελευταίο GP της Valencia.

Τα συμβόλαια των Dovizioso και Lorenzo λήγουν στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, ο Domenicali όμως γνωρίζει ότι η μοτοσυκλέτα της Ducati είναι πλέον πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν δύο χρόνια, όταν οι «κόκκινοι» διαπραγμεύονταν τα συμβόλαιο των δύο τωρινών αναβατών τους.

Έτσι, σε δηλώσεις του φρόντισε να προϊδεάσει τους αναβάτες του (αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τις θέσεις) ότι η Ducati δεν προτίθεται να ξοδέψει τεράστια ποσά για να εξασφαλίσει υπογραφές αναβατών.

«Κάναμε μια αξιοσημείωτη προσπάθεια για να πάρουμε τον Jorge, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε με πέντε Παγκόσμιους Τίτλους στην τσέπη του,» δήλωσε ο Ιταλός στην παρουσίαση της ομάδας την Δευτέρα. «Αυτή ήταν μια ασυνήθης προσπάθεια για μία και μόνο φορά.

«Στο μέλλον θα υπάρχει περισσότερη ισορροπία όταν έχει να κάνει με υπογραφή αναβατών. Μπορούμε να προσφέρουμε μια μοτοσυκλέτα που έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, λόγω του ότι ο Dovizioso τα κατάφερε πολύ καλά.

«Όταν διαπραγματευτήκαμε με τους δύο (Dovizioso και Lorenzo) στις αρχές του 2016, προσφέραμε μια μοτοσυκλέτα που δεν είχε κερδίσει αγώνα για πέντε χρόνια. Έκτοτε κερδίσαμε δύο αγώνες το 2016 και έξι το 2017, έτσι η ανταγωνιστικότητα της μοτοσυκλέτας είναι διαφορετική. Αυτός θα έιναι ένας σημαντικός παράγοντας στη συζήτηση των ανανεώσεων και των δύο αναβατών.»

Στη συνέχεια ο Ιταλός κλήθηκε να απαντήσει για το αν η Ducati είναι προετοιμασμένη να κάνει θυσίες ώστε να κρατήσει τον Dovizioso στην ομάδα, μετά και την τελευταία του εξαιρετική αγωνιστική φόρμα.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να κρατήσουμε τον Andrea μαζί μας, επειδή πιστεύομε ότι η δυναμική του στη μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ υψηλή. Επιπρόσθετα, ο Dovizioso που έχουμε σήμερα δεν είναι ίδιος με αυτόν που είχαμε πριν δύο χρόνια. Όταν υπογράψαμε τον Lorenzo, λάβαμε υπ’ όψιν τους πέντε Παγκόσμιους Τίτλους του. Ο Dovi κέρδισε έξι αγώνες το 2017.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να διατηρήσουμε και τους δύο αναβάτες. Όμως από την άλλη πλευρά οι συνθήκες έχουν αλλάξει αρκετά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας.»

Για το θέμα των ανανεώσων μίλησε και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Paolo Ciabatti, ο οποίος τόνισε ότι οι συζητήσεις θα εκκινήσουν σε περίπου δύο εβδομάδες.

«Πρέπει να αρχίσουμε να εξερευνούμε την κατάσταση στις επόμενες εβδομάδες. Δεν πιστεύω ότι θα πάρουμε μια τελική απόφαση πολύ νωρίς, όμως σίγουρα (είναι καλό) να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης.

«Πολύ νωρίς σημαίνει ίσως μεταξύ του δεύτερου μισού του Φεβρουαρίου και πρώτου μισού του Μαρτίου, (τότε) πιστεύω ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε λίγα περισσότερα ποιές είναι οι ξεκάθαρες πιθανότητες για εμάς το 2019 και 2020.

«Θα έχουμε ήδη μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης τόσο με τον Andrea όσο και με τον Jorge στις αρχές του Μαρτίου, και τότε, ανάλογα με το πως θα είναι η κατάσταση θα προχωρήσουμε εμπρός