Ανακοινώθηκε το video game Dakar 18

Και ενώ το Rally Dakar διανύει την 7η ημέρα του με αναβάτες και οδηγούς να σκαρφαλώνουν στις Άνδεις φτάνοντας σε ένα ιδιαίτερα αφιλόξενο,σκληρό και πολύ δύσκολο κομμάτι της όλης διαδρομής, η εταιρεία Bigmoon Entertainment έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό παιχνίδι προσομοίωσης. Και το όνομα αυτού «Dakar 18».

Στην πραγματικότητα, για να ζήσεις την εμπειρία συμμετοχής και οδήγησης ενός αγωνιστικού οχήματος 2 ή 4 τροχών στο Dakar, θα χρειαστείς αρκετές χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένου οχήματος, μηχανικών, εισιτηρίων κτλ..

Η εταιρεία Bigmoon Entertainment έχοντας στο παρελθόν δημιουργήσει video games για WRC και MotoGP, θέλησε να δώσει στους videogamers (ίσως και  μελλοντικούς αγωνιζόμενους!) μια ιδέα για το πιο σκληρό rally του πλανήτη, το οποίο φέτος λαμβάνει χώρα στην Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού, το Dakar 18 θα διατίθεται στο PS4, Xbox One και PC.

Ο διευθυντής του παιχνιδιού Paulo J. Games, ανέφερε: «Είμαστε βέβαιοι ότι το Dakar 18 θα είναι η καλύτερη αναπαράσταση της πραγματικής ζωής στο Dakar σε βιντεοπαιχνίδι».

Το Dakar 18 είναι μια προσομοίωση που υπόσχεται ρεαλισμό, ώστε να μην μοιάζει σαν μια εύκολη βόλτα. Όσον αφορά τις ίδιες τις διαδρομές, τα οχήματα και οι οδηγοί του Rally Dakar 2018 έχουν αναδημιουργηθεί δίνοντάς σας την ευκαιρία να αγωνιστείτε με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά, quads και οχήματα SxS για τις επίσημες ομάδες μέσα, από τον απέραντα ανοιχτό κόσμο του. Θα υπάρχει η δυνατότητα παιχνιδιού single player, online και offline multiplayer.

Ο Marc Coma, αγωνιστικός διευθυντής του Dakar δήλωσε: «Το Dakar δε θα είναι πλέον μια περιπέτεια 2 εβδομάδων. Οι οπαδοί θα έχουν τη δυνατότητα να το ζήσουν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου παίζοντας σε αυτό το νέο παιχνίδι».

Μια ιδέα για τα γραφικά και το περιεχόμενο του Dakar 18 ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο.