MotoGP – Συζητήσεις Pramac και Bagnaia για συνεργασία το 2019

Η δορυφορική ομάδα της Ducati είναι πολύ πιθανόν να αντικαταστήσει τον Danilo Petrucci, ο οποίος διανύει την τελευταία χρονιά της συνεργασίας του με την Pramac. Έχοντας ήδη εντάξει τον Jack Miller για το 2018, η Pramac ίσως έχει και πάλι διαφορετικό πρόσωπο να την εκπροσωπεί στο grid του 2019, αποκτώντας τον Francesco Bagnaia.

O Ιταλός αναβάτης της SKY Racing Team VR46, τερμάτισε 5ος στην πρώτη του χρονιά το 2017 στη Moto2 και ήταν ο κορυφαίος rookie, τραβώντας έτσι τα βλέματα της Pramac.

Ο 21χρονος έχει άλλο ένα χρόνο συμβολαίου με την ομάδα του Valentino Rossi και βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Iταλική ομάδα, ώστε το 2019 να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Να θυμίσουμε ότι ο Bagnaia είχε κάνει δοκιμές με μία μοτοσυκλέτα του MotoGP της Aspar Ducati στην πίστα της Valencia το 2016, ως ανταμοιβή για την συνεργασία που είχε με την Ισπανική ομάδα, όταν έτρεχε με αυτή στη Moto3.

Πλέον, ο Ιταλός, όπως αναφέρει η Gazzetto dello Sport, διαπραγματεύεται τις τελευταίες λεπτομέρειες ενός συμβολαίου με την Pramac Ducati, ώστε να είναι ο αντικαταστάτης του Danilo Petrucci την σεζον του 2019 για την ομάδα.

O Petrucci την σεζόν του 2017, είχε 4 podiums με 2 δεύτερες και 2 τρίτες θέσεις, ενώ τερμάτισε στην 8η θέση του Πρωταθλήματος. Φέτος θα είναι η τέταρτη χρονιά του με την Ιταλική ομάδα και η δεύτερη έχοντας εργοστασιακό συμβόλαιο απ’ ευθείας με την Ducati.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρεύσει, σε περίπτωση που ο Ιταλός αναβάτης δεν καταφέρει να «κλέψει» μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati από τους Dovizioso-Lorenzo ως το τέλος του 2018 (όταν και λήγουν τα συμβόλαια και των τριών), είναι πολύ πιθανόν η Aprilia να έιναι ο προορισμός του Petrucci.

Όπως είναι γνωστό, το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά των συμβολαίων πολλών αναβατών με τις ομάδες τους, κάτι το οποίο πιθανόν να οδηγήσει σε πολλά μεταγραφικά σενάρια τα οποία θα ακούσουμε κατά καιρούς. Βέβαια το BikersTime σας έχει ενημερώσει ήδη με σχετικό άρθρο ήδη για τις ανακατατάξεις που μπορεί να έρθουν το 2018, τις οποίες μπορείτε να θυμηθείτε εδώ.