Η AGV δημιουργεί κράνος Rossi Replica 20 χρόνια μετά

Ο Valentino Rossi έχει ξεπεράσει ήδη τα 20 χρόνια καριέρας στο MotoGP, ενώ σε όλη του την έως τώρα πορεία ο Ιταλός έχει συνεργαστεί μονάχα με την AGV. Η Ιταλική εταιρεία δημιούργησε τώρα ένα full face κράνος με το design και την ασφάλεια του σήμερα, με τα γραφικά που χρησιμοποίησε ο Rossi όταν και κατέκτησε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο, 20 χρόνια πριν.

Τα γραφικά με τον Ήλιο και το Φεγγάρι (Soleluna) έκαναν την εμφάνισή τους στο κράνος του Rossi από την πρώτη στιγμή που ο νεαρός τότε αναβάτης πάτησε το πόδι του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 125cc. Το σχέδιο ανήκε στον περίφημο σχεδιαστή Aldo Drudi και έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του Ιταλού σε όλη του την καριέρα.

Παρά τις πολλές εναλλαγές σχεδίων που έχουμε δει στα κράνη του Rossi ανά τα χρόνια, αυτό που επέλεξε να αναβιώσει η AGV είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο αναβάτης της για την κατάκτηση του πρώτου του Παγκόσμιου Τίτλου.

Έκτοτε, ο Rossi κέρδισε ακόμη 8 πρωταθλήματα, συνέχισε όμως να φέρει το αγαπημένο του μοτίβο στα κράνη του. Η Ιταλική φίρμα έκανε κάποιες τροποποιήσεις και τοποθέτησε τα γραφικά του τότε στο κορυφαίο αγωνιστικό της κράνος, το Pista GP R.

AGV PISTA GP R 20 Years Limited Edition

Στη θέση του μαύρου (που απεικόνιζε τη νύχτα) φαίνεται πλέον ξεγυμνωμένο το ανθρακόνημα, υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου το κράνος της AGV. Αλλαγή υπάρχει και στο μέρος του ήλιου, καθώς το απλό κίτρινο της εποχής των 125cc έγινε κίτρινο φωσφοριζέ. Όπως είναι φυσικό, το κράνος φέρει και ειδικό σήμα για την επέτειο της πρώτης νίκης του Rossi.

Το περιορισμένης έκδοσης κράνος φέρει ακόμη και το χαρακτηριστικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Rossi στα πρώτα του βήματα, με τις λέξεις «Go Rossifumi!» να αναγράφονται στο πάνω μέρος του.

Από τα γραφικά θα απουσιάζουν τα λογότυπα των χορηγών που συνόδευαν τότε τον Ιταλό, όπως και τα ειδικά αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούσε ο Rossi πάνω στη ζελατίνα του κράνους.

Το ειδικό επετειακό κράνος του Rossi θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ η παραγωγή του έχει οριοθετηθεί στα 2500 τεμάχια.


Διαβάστε επίσης: Κράνη AGV εμπνευσμένα από την αγωνιστική καριέρα του Agostini