Rally Dakar 2018 – Το πιο σκληρό ράλι του κόσμου ξεκίνησε

Το πιο σκληρό ράλι του κόσμου πήρε εκκίνηση στο Περού, με τους Sam Sunderland, Joan Barreda και Adrien Van Beveren να κλέβουν την παράσταση. Μετά από τις δύο πρώτες ημέρες τα πάντα είναι ανοικτά, με τον Barreda να ηγείται πάνω στη Honda του.
6/1/2018 Stage 1. Lima – Pisco. Ο Sunderland κερδίζει με τον Van Beveren να ακολουθεί

Ξεκίνησε το Rally Dakar με μια διαδρομή 242 χλμ. και μια ειδική 31 χλμ. από την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, μέχρι την πόλη Pisco. Οι αναβάτες έπρεπε να παλέψουν με την άμμο της ερήμου αλλά και με την ζέστη. Οι διοργανωτές την ονόμασαν μια προθέρμανση για τις πραγματικές δυσκολίες που θα ακολουθήσουν.

Ο Sam Sunderland τερμάτισε 1ος και έδειξε από το πρώτο stage ότι δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τον τίτλο. 2ος με διαφορά 32 δευτερολέπτων τερμάτισε ο Γάλλος οδηγός της Yamaha Adrien Van Beveren. Ο αναβάτης της Honda Joan Barreda τερμάτισε τέταρτος.

Δείτε τι έγινε την πρώτη μέρα στο βίντεο που ακολουθεί

 

7/1/2018. Stage 2. Pisco – Pisco. Ο Barreda δείχνει ότι θα παλέψει σκληρά για τον τίτλο

Την δεύτερη μέρα, σε μια ειδική διαδρομή 267 χλμ. από την πόλη Pisco η οποία τερμάτιζε στην ίδια πόλη, ο Barreda που φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, κατάφερε να κερδίσει την κούρσα και να τεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Σταθερά στη 2η θέση ο Van Beveren της Yamaha. Η διαδρομή ήταν μια πάλη με τους αμμόλοφους της ερήμου αλλά απαιτούσε και αρκετή πλοήγηση.
Αυτή είναι η εικοστή νίκη του Barreda, ο οποίος ελπίζει ότι φέτος θα καταφέρει να κερδίσει το Dakar.

Rally Dakar 2018 - Ο Barreda πετά στην άμμο προς την νίκη
Rally Dakar 2018 – Ο Barreda πετά στην άμμο προς την νίκη

Με το κλείσιμο των δύο πρώτων ειδικών διαδρομών, η πρώτη KTM της γενικής είναι αυτή του Matthias Walkner. Αυτή του πρωτοπόρου της πρώτης ημέρας, Sam Sunderland έμεινε μόλις στην 7η θέση, πάνω από έξι λεπτά μακριά από τον πρωτοπόρο Barreda.

Λίγο πιο πίσω, στην 11η θέση, ολοκλήρωσε ο rookie στο Dakar αλλά πολύπειρος σε χωμάτινους αγώνες, Jonathan Barragan. Ο Μαδριλένος αγωνίζεται στη σέλα μια GasGas, η οποία πραγματοποιεί φέτος την επιστροφή της στο Rally Dakar.

Ο Barragan είναι ο καλύτερος rookie της γενικής κατάταξης ως αυτή τη στιγμή, ενώ βρίσκεται μόλις μία θέση πίσω από τον νικητή του 2016, Toby Price.

Αναλυτικότερα η κατάταξη μετά τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές:

Rally Dakar 2018 Day 1 - 2 Results
Rally Dakar 2018 Αποτελέσματα 1ης και 2ης Ημέρας – Rally Dakar 2018 Day 1 – 2 Results

*Το Rally Dakar συνεχίζεται αύριο με σημείο εκκίνησης το Pisco και προορισμό το San Juan de Marcona