MotoGP – Marquez – Μετά την Honda θα πάω όπου με πάει η καρδιά μου

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017, απαλαγμένος πλέον από το στρες της αγωνιστικής σαιζόν, έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη στην πίστα της Rufea όπου προπονείται πάντα, μιλώντας στην κυριολεξία για όλους και για όλα. Τα όσα είπε; Σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα και όχι μόνον για τους φίλους του.

O Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda αναφέρθηκε πρώτα στην Rufea, «… εδώ είναι το δεύτερο σπίτι μου όπου προπονούμαι συνεχώς και περνώ πολλές φορές τον χρόνο μου όταν ενα σαββατοκύριακο δεν πάει καλά. Υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά που τα βοηθώ να βελτιώσουν το στυλ οδήγησής τους και τον τρόπο διατροφής τους

Από τις μελλοντικές σκέψεις του δεν απουσιάζει  η δημιουργία ενός ράντσου, στα πρότυπα του Valentino Rossi, καθώς όπως λέει, «…νομίζω ότι ο Valentino έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το ράντσο, ιδίως από την στιγμή που διατηρεί αυτή την νοοτροπία, βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά. Προς το παρόν δεν ξέρω, αλλά για το μέλλον ποτέ δεν ξέρετε. Μου αρέσει σαν ιδέα αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να οργανωθεί σωστά και χρειάζεται την υποστήριξη πολλών ανθρώπων

Ο Μarquez στην συνέχεια μίλησε για τους αναβάτες που συνέβαλαν στην αγωνιστική ιστορία της Honda, ξεκινώντας από τον μεγάλο Mick Doohan. «Ο Mick ήταν ένας πολύ επιθετικός αναβάτης και από την άποψη του τρόπου προσέγγισης των αγώνων, είναι αυτός που είναι πιο κοντά σε εμένα. Ήταν εκρηκτικός και αμέσως μου είπε ότι έτσι πρέπει να οδηγηθεί η Honda.»

Marc Marquez and Mick Doohan

Όσον αφορά τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Valentino Rossi και αν τον ενδιαφέρει να ξεπεράσει τους Τίτλους του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα σκοπό να αγωνίζομαι για να φτάσω σε ένα ορισμένο αριθμό Τίτλων αλλά για την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος. Έχω πάρει πολλά αλλά κάθε σαιζόν είναι διαφορετική και έτσι προσπαθώ να συνεχίσω.»

Ο αδικοχαμένος Nicky Hayden δεν θα μπορούσε να λείπει από τα λεγόμενα του Marquez, ο οποίος ανέφερε για τον Αμερικανό, «…ήμουν πολύ αναστατωμένος με το ατύχημα του, θυμάμαι το 2008 στο ντεμπούτο μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήμουν δίπλα του κατά την παρουσίαση. Ήμουν το παιδί του.»

Marc Marquez and Nicky Hayden

Τελευταίος αναβάτης από την αναδρομή στην ιστορία της Honda που έκανε ο Ισπανός, ήταν ο Casey Stoner. «Ο Casey ήταν πολύ εκρηκτικός, έχοντας ένα παρόμοιο στυλ οδήγησης με το δικό μου, αφού και αυτός έστριβε με τον πίσω τροχό. Είναι ενδιαφέρον ότι στις πίστες που ήταν δυνατός αυτός, είμαι και εγώ, το ίδιο συμβαίνει σε αυτές που δυσκολεύοταν. Έχει έναν δυνατό χαρακτήρα τόσο μέσα, όσο και έξω από τις πίστες».

Ερωτηθείς για το πόσα χρόνια θα συνεχίσει να τρέχει, έκανε και μία αναφορά στην διαφορά μεταξύ Rossi και Stoner. «Ο Valentino έιναι το αντίθετο του Casey. O Stoner σταμάτησε μετά από πολλές νίκες και podium, ενώ ο Rossi τρέχει ακόμα έχοντας μεγάλη βοήθεια από τις προπονήσεις στο ράντσο του. Προσωπικά θα τρέχω για όσο το επιτρέπει το σώμα μου αλλά τα πάντα εξαρτώνται από το μυαλό

Στη συνέχεια μίλησε για την φετινή σαιζόν και πρώτα από ολα, για το σώσιμο στην Βαλένθια, όπου καρδιοκτύπησαν πολλοί οπαδοί του, «…πραγματικά δεν ξέρω πως το έκανα. Ήταν ένα αντανακλαστικό από το στυλ οδήγησης που έχω με ανοικτό αγκώνα και τον τρόπο προπόνησης μου. Είναι ένα στυλ που πρέπει να αλλάξω γιατί είναι επικίνδυνο και μπορεί να βλάψω τον εαυτό μου

Marc Marquez save Valencia 2017

Ενδιαφέροντα ήταν αυτά που ανέφερε ο Ισπανός και για το μέλλον του, το οποίο συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα στα paddock.

«Αυτή την στιγμή δεν ξέρω τι θα συμβεί, η πόρτα είναι ανοιχτή αλλά προτεραιότητα έχουν αυτοί που έδειξαν εμπιστοσύνη σε εμένα από την αρχή, δηλαδή η Honda. Θα πάω όπου με οδηγήσει η καρδιά. Δεν ψάχνω για ένα ρίσκο αλλά για μία μοτοσυκλέτα που θα μου επιτρέπει να είμαι ανταγωνιστικός και θα έχω την δυνατότητα να διεκδικώ την νίκη σε κάθε αγώνα

Για τον Andrea Dovizioso, τον έταιρο διεκδικητή του φετινού Τίτλου, ανέφερε: «Ο Dovi μου έχει διδάξει πολλά και κυρίως ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς κανένα. Όταν κέρδισε στο Mugello και στη Βαρκελώνη ήμουν αρκετά ευχαριστημένος γιατί πήρε πόντους από τον Rossi και τον Vinales, αλλά τελικά ήταν τόσο ανταγωνιστικός που πάλεψε για τον Τίτλο μέχρι τέλους

Πολλοί οπαδοί του MotoGP αναρωτιούνται αν ο Marquez θα δοκίμαζε να πάει στην Ducati, όπως έχουν κάνει και άλλοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές όπως ο Lorenzo και ο Rossi. Η απάντηση του; «Όταν βλέπεις μία μοτοσυκλέτα που κερδίζει πάντα θέλεις να την δοκιμάσεις, αυτό ισχύει τόσο για την Ducati, όσο και για την ΚΤΜ και την Yamaha. Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο όπως λένε.»

Σαφώς από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το γεγονός της Μαλαισίας το 2015 με τον Valentino Rossi, από το οποίο ο Ισπανός ‘ξεγλύστρησε’ με μαεστρία λέγοντας μόνο μερικές κουβέντες. «Θα προτιμούσα να το ξεχάσω,να ξεχάσω όλο το 2015. Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη στην συνέντευξη τύπου και στην συνέχεια έγιναν χειρότερα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή όπου υπήρξε ένας πολύ σκληρός αγώνας. Επίσης και φέτος στην Αυστραλία είχαμε έναν πολύ σκληρό αγώνα με πολλές επαφές.»

Marc Marquez Phillip Island 2017

«Αυτή την στιγμή έχουμε μία εγκάρδια επαγγελματική σχέση (με το Rossi), όπως με τους υπόλοιπους αναβάτες, προσπαθώντας να έιμαι μπροστά τους στην πίστα.»

«Πάντα θα προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, παρόλο που δεν ξέρω που θα καταλήξω, αφού τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε μία στιγμή. Ο αναβάτης μετράει αλλά η συμβολή της ομάδας είναι θεμελιώδης,» καταλήγει ο Marquez.

Τέλος ο Marquez ανέφερε ότι την επόμενη σαιζόν θεωρεί ότι θα έχει έξι αναβάτες που θα παλεύουν μαζι του για τον Τίτλο. «Θα έλεγα οι δύο αναβάτες της Yamaha, o Dovi, o Pedrosa, o Lorenzo και ο Zarco,» ενώ το όνειρο του όπως λέει είναι να να αγωνιστεί στο MotoGP με τον αδελφό του Alex.

 

*Οι δηλώσεις του Marc Marquez προέρχονται από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Antonio Bosseli.