MediaGP – Οι μεταγραφές και τα νέα πρόσωπα του MotoGP 2018 σε video

Σε λίγες ημέρες το 2017 θα αποτελεί παρελθόν, όπως παρελθόν αποτελεί εδώ και ενάμιση μήνα η φετινή αγωνιστική χρονιά του MotoGP. Για να διατηρούμαστε όμως σε εγρήγορση, το MediaGP επιστρέφει την ώρα που οι αναβάτες απολαμβάνουν τις χειμερινές τους διακοπές, με video από τα νέα πρόσωπα της μεγάλης κατηγορίας αλλά και από αυτούς που άλλαξαν στρατόπεδο για το 2018.
1. Jack Miller

Έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, ένας Αυστραλός θα οδηγεί για λογαριασμό μιας Ducati στο MotoGP. Το όνομά του είναι Jack Miller και το νέο «καγκουρό» έδειξε ήδη ότι βολεύεται πάνω στην Desmosedici. Το 2018 αναμένεται μια δυνατή σαιζόν για τον Miller.

2. Franco Morbidelli

Ο αναβάτης που οι Ιταλοί θέλουν να ορίσουν ως διάδοχο του Rossi στο MotoGP έδειξε μερικά καλά δείγματα πάνω στην RC213V της Marc VDS, όμως χρειάζεται να μάθει πολλά ακόμη πριν ξεδιπλώσει πλήρως το ταλέντο του. Για το 2018 έχει ως κύριο στόχο τη νίκη απέναντι στους υπόλοιπους rookie του MotoGP.

3. Takaaki Nakagami

Ο Ιάπωνας πήρε φέτος το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία, έχοντας για συμμάχους τη Honda, τη Dorna αλλά και την πετρελαϊκή εταιρεία Idemitsu. Ο Nakagami ήταν δυνατός σε όλες τις δοκιμές τόσο στη Valencia όσο και στη Jerez, κοντράροντας σε χρόνους τον πρωταθλητή της Moto2, Morbidelli.

4. Tito Rabat

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 αποχωρίζεται για το 2018 τη Honda του, για χάρη μιας Ducati της ομάδας Reale Avintia. Μετά τις πρώτες δοκιμές ο Ισπανός έδειξε ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο, καθώς έδειξε να βρίσκει τον παλιό, καλό του εαυτό που είχε χάσει στη σέλα της Honda.

5. Scott Redding

Ο Scott Redding είναι ένας ακόμη αναβάτης που άλλαξε ομάδα και μοτοσυκλέτα για το 2018. Ο Βρετανός βρήκε μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia για τη νέα χρονιά και ως τώρα δεν έχει δείξει ότι θα κάνει τη διαφορά έναντι του ταχύτατου teammate του, Aleix Espargaro. Σίγουρα όμως τα πάει καλύτερα από τον αναβάτη που αντικατέστησε στην RS-GP, τον Sam Lowes. Ο τελευταίος επέστρεψε στη Moto2 για το 2018.

6. Xavier Simeon

Ακόμη ένα νέο πρόσωπο για την Reale Avintia Ducati, η οποία για το 2018 ολοκληρώνει την πλήρως ανανεωμένη σύνθεσή της με την συμμετοχή του Xavier Simeon. Αυτή η χρονιά θα είναι και το ντεμπούτο του 28χρονου Βέλγου στο MotoGP.


Διαβάστε επίσης: Το 2018 ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά τον «χάρτη» του MotoGP