Παρουσίαση – MV Agusta Brutale Dragster 800 RR 2018

«Brutale» σημαίνει «κτηνώδης» και η Dragster 800 RR είναι μια έκδοση που τονίζει περισσότερο από κάθε άλλη το πνεύμα των «γυμνών» μοτοσυκλετών της MV Agusta. Για το 2018 λοιπόν, η νέα Brutale δέχθηκε μικρές τροποποιήσεις που έχουν ως στόχο την βελτιστοποίηση μιας ήδη πολύ καλής μοτοσυκλέτας.

Έχοντας ήδη δει την αντίστοιχη Dragster 2018 του τμήματος Reparto Corse (RC), ήρθε η ώρα της αποκάλυψης για την πιο «κακή» έκδοση που δεν φέρει αγωνιστικά χρώματα και αριθμούς.

MV Agusta Brutale Dragster 800 RR 2018 White Black
Δύο νέα χρώματα, μία πανέμορφη μοτοσυκλέτα. Αυτή είναι η MV Agusta Brutale Dragster 800 RR 2018

Φέρει όμως τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα των 798 κυβικών εκατοστών με τους 140 ίππους, ο οποίος όπως και στην RC, έχει δεχθεί τροποποιήσεις για μείωση των μηχανικών θορύβων, της φθοράς αλλά και των ρύπων του.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγές υπάρχουν στην κεφαλή, τον τεντωτήρα της καδένας, τις βαλβίδες και τους εκκεντροφόρους, ενώ νέα είναι και τα καπάκια του κινητήρα που έρχονται αυτούσια από την Supersport F3.

Στον στυλιστικό τομέα, η Dragster 800 RR συνεχίζει να ακολουθεί την RC, διαθέτοντας για το 2018 επανασχεδιασμένη ουρά, ανανεωμένη σέλα (ειδικά χρωματισμένη για να ταιριάζει στο πίσω μέρος της με την ουρά) και νέο πίσω φωτιστικό σώμα, που αντί για διπλό είναι πλέον μονό. Η τεχνολογία LED όπως είναι φυσικό παρέμεινε, ενώ νέα είναι και η βάση της πινακίδας.

Μένοντας στο πίσω μέρος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή της MV Agusta να «κρύψει» τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη όταν αυτά δεν χρειάζονται, καθώς μπορείς όχι μόνο να τα κλείσεις, αλλά να τα κρύψεις με μια ειδική βάση μέσα στην ουρά.

Έτσι, μπορείς να διατηρείς τις γραμμές της μοτοσυκλέτας ανέπαφες, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσεις τα μαρσπιέ μαζί με τις πλάκες τους. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα παραγωγής, αν και έχουμε να δούμε εδώ και καιρό κάτι παρόμοιο σε νέο μοντέλο.

Περνώντας στο εμπρός μέρος βλέπουμε το νέο τιμόνι που επέλεξε η Ιταλική φίρμα για την Brutale, το οποίο και ονομάζει «semi-handlebars». Ελληνιστί αυτό σημαίνει «μισό-τιμόνι» και στην πράξη υπάρχει μια βάση που εδράζει στην πάνω πλάκα του πιρουνιού, η οποία στις άκρες της υποδέχεται τα τιμόνια της Dragster 800 RR.

Ουσιαστικά είναι σαν clip-ons που αντί να εδράζουν στο πιρούνι, εδράζουν στην βάση που προαναφέραμε. Είναι όμως κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν ύψος στο τιμόνι, αποφεύγοντας την πολύ σκυφτή θέση οδήγησης και διατηρώντας την δυνατότητα ρύθμισης του ανοίγματος τους, σύμφωνα με τα προσωπικά γούστα του αναβάτη.

Όπως και στην RC, αέρας ανανέωσης πνέει και στον τομέα των ηλεκτρονικών, όπου υπάρχουν αναβαθμίσεις στο 8 επιπέδων traction control και το quickshifter, το οποίο προσαρμόστηκε ώστε να προσφέρει πιο ομαλές και προοδευτικές αλλαγές ταχυτήτων.

Τέλος υπάρχει νέα χαρτογράφηση στον κινητήρα και βελτιώσεις στο σύστημα ride by wire του γκαζιού.

MV Agusta Brutale Dragster 800 RR 2018 Right Black Yellow
Γκρίζο με κίτρινο ή λευκό/ανθρακί με κόκκινο; Όποιο χρώμα και αν διαλέξεις, μιλάμε για μια ξεχωριστής ομορφιάς μοτοσυκλέτα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και την τιμή της νέας MV Agusta Brutale Dragster 800 RR 2018 δείτε εδώ.


Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση – MV Agusta Dragster RC 2018

Comments

comments