Πρόστιμο σε Αυστραλό αναβάτη που φόρεσε λάθος το κράνος του!

Κατά καιρούς έχουμε δει τραγελαφικά πράγματα στο διαδίκτυο, και όχι μόνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες λανθασμένης χρήσης μοτοσικλετιστικού εξοπλισμού.

Το συνηθέστερο σφάλμα – το οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι αναβάτες, δεν είναι άλλο από το κράνος να φοριέται στο χέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχουμε δει αναβάτες οι οποίοι φορούν κράνος ποδηλάτου, στρατιωτικό ή ακόμα και εργοταξίου ενώ καβαλάνε την μοτοσυκλέτα τους. Στην Αυστραλία όμως ένας αναβάτης έφτασε σε άλλο επίπεδο.

Δέχθηκε πρόστιμο 319 δολαρίων και 3 πόντους στο point system της χώρας του επειδή φόρεσε το κράνος του ανάποδα.

Προφανώς και δεν μιλάμε για κάποιο full face κράνος με το οποίο δε θα υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, όχι απλώς να δει ή να οδηγήσει, αλλά και να φορέσει. Μιλάμε για ένα ανοιχτού τύπου κράνος με το οποίο σε ενδεχόμενη πτώση θα μπορούσε εύκολα να χάσει τη ζωή του.

Κι επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις…

Πρόστιμο σε Αυστραλό αναβάτη που φόρεσε λάθος το κράνος του

Ο λόγος για το οποίο συνέβη το συγκεκριμένο γεγονός είναι πως υπήρχε ένα σημείο στο μάγουλο του το οποίο ερεθιζόταν από το λουρί πρόσδεσης του κράνους.

Η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε ενώ κι εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν δεν είμαστε καλά σωματικά και ψυχικά, καλύτερο είναι να απέχουμε από την οδήγηση προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας.