Concept – Η Indian FTR1200 έρχεται από το flat track στο δρόμο

Η Indian FTR1200 Concept δεν είναι μια συνηθισμένη μοτοσυκλέτα. Δεν είναι καν μια συνηθισμένη ιδέα. Είναι μια πρωταθλήτρια flat track, η οποία «ρίχνει μια ματιά» στο δρόμο και πως θα μπορούσε να τα πάει στην παγκόσμια αγορά μοτοσυκλετών.

Έχοντας όνομα κατ’ ευθείαν από τους περίφημους, Αμερικάνικης καταγωγής αγώνες flat track (FTR), η μοτοσυκλέτα της Indian έρχεται να μας δείξει πως θα μπορούσε να είναι σε μορφή παραγωγής.

Η αγωνιστική FTR750 έκανε ένα εκπληκτικό ντεμπούτο φέτος στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα flat track, κατακτώντας τον τίτλο και 37 από τις 54 συνολικά θέσεις του podium, καθιστώντας την μοτοσυκλέτα της Indian απόλυτη κυρίαρχο του θεσμού.

Όμως, η πρωταθλήτρια είναι ένα εντελώς πρωτότυπο προϊόν, χωρίς εκπρόσωπο στο δρόμο, ούτε καν η βάση του κινητήρα της δεν χρησιμοποιείται σε κάποιο μοντέλο της εταιρείας. Από όταν παρουσιάστηκε όμως, άρεσε. Και ο κόσμος «ζητά» ένα μοντέλο παραγωγής.

Τώρα όμως, η Indian αποφάσισε να ακούσει τον κόσμο και να εξερευνήσει τα νερά της αγοράς, παρουσιάζοντας μια FTR με δικύλινδρο V κινητήρα 1133cc και 94 ίππους. Μια μοτοσυκλέτα η οποία αποπνέει έναν αέρα αγώνων, συνδέοντας δυνατά την αγωνιστική κληρονομιά της με το δρόμο.

Παρ’ όλα αυτά όμως, στην Indian δεν παραδέχονται ότι η μοτοσυκλέτα τους προορίζεται για τις αγορές, αλλά αναφέρουν ότι η FTR1200 Concept δημιουργήθηκε για να γιορτάσουν τον φετινό τίτλο της FTR750. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Steve Manneto, είπε συγκεκριμένα:

«Κατασκευάσαμε αυτή τη μοτοσυκλέτα για να γιορτάσουμε την κυριαρχία της FTR750 στο Αμερικάνικο Flat Track και την επιστροφή της Indian στους αγώνες.

«Για να φτάσουμε σε αυτό το μοναδικό μοντέλο, δουλέψαμε στενά με την αγωνιστική ομάδα της Indian, ώστε να εκτελέσουμε το όραμά μας για το πως θα έμοιαζε μια μοτοσυκλέτα αν φέρναμε την βάση της FTR στο δρόμο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την θετική ανατροφοδότηση από την FTR750 και τις ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουμε παγκόσμια την εταιρεία στα επόμενα πέντε χρόνια

Εμείς θα θέλαμε να δούμε την FTR1200 στους δρόμους και ελπίζουμε ο κ. Manneto να μας κρύβει μια ευχάριστη έκπληξη στο μέλλον.