MotoGP – Η KTM ετοιμάζει κάτι «πολύ ενδιαφέρον», λέει ο Pol Espargaro

O Ισπανός αναβάτης ολοκλήρωσε το τεστ στην πίστα της Jerez στην τρίτη θέση της κατάταξης και όπως δηλώνει, η ομάδα του ετοιμάζει κάποιες πολύ καλές βελτιώσεις  για το πρωτάθλημα του 2018.

Ο Pol Espargaro, μετά το πέρας των δοκιμών στην Ισπανική πίστα, ήταν πολύ ενθουσιαμένος με την βελτίωση της μοτοσυκλέτας του, αφού φάνηκε ότι η ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την εξέλιξη της RC16.

Απόδειξη για αυτό αποτελεί – αν μη τι άλλο η 3η θέση που πήρε ο Ισπανός στις δοκιμές, με μόλις 0,2 sec διαφορά από τον πρώτο, Jonathan Rea.

Στις δηλώσεις που έκανε – όπως θα διαπιστώσετε, ο ενθουσιασμός του ήταν διάχυτος καθώς ξεκίνησε λέγοντας ότι «…φαίνεται αδύνατον να είμαστε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, μόλις μέσα σε ένα χρόνο» και συνέχισε αναφέροντας ότι «την επόμενη χρονιά, κάτι πολύ διαφορετικό έρχεται – ίσως όχι το ίδιο βήμα που κάναμε φέτος, γιατί αυτό ήταν ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο, αλλά κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον». Τις αλλαγές αυτές ίσως δοκιμάσει τον Δεκέμβριο ο δοκιμαστής της ομάδας Mika Kallio.

Ο Espargaro αναφέρθηκε στην συνέχεια τόσο στις δοκιμές που έκανε η ομάδα στην Valencia, όσο και σε αυτές στην Jerez, οι οποίες όπως λέει ήταν απόλυτα ικανοποιητικές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «…αισθάνομαι πραγματικά ευχαριστημένος. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα αυτές τις τρεις ημέρες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τελειώσεις την σαιζόν. Όλη η ομάδα είναι χαρούμενη με την πρόοδο που είχαμε στην Valencia».

«Επίσης εδώ, ο χρόνος που κάναμε δεν είναι μακρυά από εκεί που θέλουμε να είμαστε. Νομίζω ότι ο ρυθμός μας είναι καλύτερος από ότι ο ένας γρήγορος γύρος. Νιώθω πραγματικά πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο αναβάτης της KTM δήλωσε ότι σε αυτές τις τρεις ημέρες έκαναν πολλές δοκιμές που εστίαζαν στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας ώστε να εξαλείψουν τις ταλαντώσεις που εμφανίζονται, ενώ δοκίμασαν άλλο ψαλίδι, εκδόσεις κινητήρα και διαφορετικά πλαίσια.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεστ για να έχουμε δεδομένα, όσον αφορά τα ηλεκτρονικά, για τους ανθρώπους μας στο εργοστάσιο στην Αυστρία. Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας» δηλώνει ο Ισπανός.

MotoGP Jerez Test Pol Espargaro
Την βελτίωση της KTM RC16 επιβεβαίωσε ο Pol Espargaro στο τεστ της Jerez, όπου ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος σε σχέση με τον καλύτερο χρόνο που πέτυχε στο τριήμερο του φετινού αγώνα στην ίδια πίστα

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη σαιζόν και τι περιμένει στο επόμενο Πρωτάθλημα.

«Ο επόμενος χρόνος θα είναι τόσο τρελός όσο ήταν και ο φετινός. Η μοτοσυκλέτα μας είναι ακόμα νέα. Τον προηγούμενο χρόνο έλεγα ότι δεν γνωρίζουμε τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας μας. Τώρα λίγο-πολύ αρχίζουμε να την μαθαίνουμε. Η μεγαλύτερη αλλαγή θα έρθει στις δοκιμές της  Μαλαισίας».

Η ομάδα της Red Bull ΚΤΜ δεν θα χρειαστεί να βιάζεται την επόμενη χρονιά και να δοκιμάζει πράγματα ανάμεσα στους αγώνες όπως έκανε φέτος, τόνισε ο Epargaro.

«Ίσως θα μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί του χρόνου και να κάνουμε δοκιμές στην βάση που έχουμε τώρα η οποία είναι καλή. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαφορετική. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιήσαμε στο τεστ».

Ο Ισπανός αναφέρθηκε επίσης στα σημεία στα οποία περιμένει ότι θα υπάρξει βελτίωση από τις αλλαγές της KTM RC16. «Στην επιτάχυνση αλλά και στην πρόσφυση, όπως επίσης και στην ταχύτητα μας στις στροφές. Στην επιτάχυνση υστερούμε σε σχέση με του υπόλοιπους κατασκευαστές.

«Κάτι μας λείπει. Αλλά παραγματικά πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε την επόμενη σαιζόν. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο Espargaro, όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τις δοκιμές στην Jerez με την εμφάνισή του στον αγώνα της Ισπανικής πίστας τον Μάϊο, δήλωσε ενθουσιασμένος:

«Θεέ μου, είναι τόσο διαφορετική η μοτοσυκλέτα. Εδώ θυμηθείτε είχαμε ήδη έρθει με τον καινούριο κινητήρα μας (bing-bang).

«Ήμασταν νομίζω ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι. Εντάξει, είναι καινούρια η άσφαλτος της πίστας, αλλά αυτή η διαφορά σε σχέση με τον αγώνα είναι μεγάλη. Τώρα γνωρίζουμε ότι έχουμε την πιο δύσκολη δουλειά, η οποία είναι να βελτιώσουμε και άλλο αυτό το δευτερόλεπτο».

Ας ελπίσουμε οι δηλώσεις του Pol Espargaro να επαληθευτούν και όντως η KTM να είναι πολύ ανταγωνιστική την επόμενη σαιζόν, ώστε να δούμε περισσότερους κατασκευαστές να μάχονται για το βάθρο. Σίγουρα πάντως, η ομάδα κινείται προς το παρόν στην σωστή κατεύθυνση.