Μικρές αλλαγές για την Yamaha R1M και την R1 του 2018

Η Yamaha αναβάθμισε την κορυφαία superbike μοτοσυκλέτα της για το 2018, με την R1M να δέχεται ηλεκτρονικές βελτιώσεις και ένα νέο χρώμα, παραλλαγή του προηγούμενου.

Οι αλλαγές που έχει δεχθεί το μοντέλο έρχονται για να διατηρήσουν τη μοτοσυκλέτα στη μάχη της καλύτερης superbike των ημερών μας.

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Σουηδικής Öhlins (ERS) αναβαθμίστηκαν με το σύστημα Smart EC 2 ERS, το οποίο σύμφωνα με τη Yamaha, έρχεται να βοηθήσει την R1M στο φρενάρισμα, το μέσο των στροφών, αλλά και την επιτάχυνση.

Συνεργαζόμενο αρμονικά με την IMU 6 αξόνων της μοτοσυκλέτας, το σύστημα προσαρμόζει τις αναρτήσεις ώστε να ταιριάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα με τις συνθήκες του οδοστρώματος, βελτιώνοντας το κράτημα αλλά και τη σταθερότητα.

Αναβάθμιση δέχθηκε και το quickshifter της νέας Yamaha R1M, το οποίο πλέον λειτουργεί – για πρώτη φορά – και στα κατεβάσματα των ταχυτήτων.

Μέσω της TFT οθόνης της μοτοσυκλέτας το quickshifter μπορεί να απενεργοποιηθεί για τα ανεβάσματα ή τα κατεβάσματα, για τα ανεβάσματα όμως υπάρχουν και δύο ακόμη επιλογές· η επιλογή για πιο ομαλές αλλαγές ή για ταχύτερες αλλαγές.

Οι τεχνικοί της Yamaha αναφέρουν ότι η λειτουργία του quickshifter και στα κατεβάσματα προήλθε από μια μετατροπή στην ECU της R1M, ενώ η τελευταία ‘ηλεκτρονική’ αλλαγή έρχεται με το αναβαθμισμένο anti-wheelie της μοτοσυκλέτας.

Οι εξωτερικές αλλαγές αφορούν μόνο μικρές διαφοροποιήσεις στα γραφικά της μοτοσυκλέτας, με τους βασικούς χρωματισμούς της R1M να παραμένουν ίδιοι για το 2018. Όπως και με τις προηγούμενες ‘M’ της Yamaha, πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης έκδοσης. Οι παραγγελίες εκκινούν στις 27/11.

Μαζί με την κορυφαία έκδοση, η ‘βασική’ R1 θα διαθέτει και αυτή με τη σειρά της το νέο quickshifter, ενώ θα είναι βαμμένη στο Race Blu χρώμα της εταιρείας. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα παραμένει ως έχει για τη νέα χρονιά.