MotoGP και WSBK Jerez Test – Ο Iannone πρώτος και σε ρυθμούς για ρεκόρ πίστας

Στην πίστα της Jerez είχαν την ευκαιρία σήμερα αρκετές ομάδες τόσο του πρωταθλήματος του MotoGP όσο και του WSBK να συνεχίσουν τις δοκιμές τους. Οι αναβάτες ολοκλήρωσαν πολλούς γύρους στην Ισπανική πίστα, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για τους μηχανικούς τους, ώστε να εξελίξουν καλύτερα τις μοτοσυκλέτες τους.

Οι εργοστασιακοί αναβάτες των ομάδων της Ducati, Suzuki, ΚΤΜ και Aprilia, μαζί με τους αναβάτες των δορυφορικών ομάδων της Honda και Ducati συμμετείχαν σε αυτές τις ιδιωτικές δοκιμές.

Οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Honda στο MotoGP  δεν ήταν παρόντες σε αυτό το τεστ (τουλάχιστον αγωνιστικά), αφού στις δοκιμές που έκαναν στην πίστα της Valencia την προηγούμενη εβδομάδα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την απόδοση τους.

Από την πίστα της Jerez σήμερα έλειπε τόσο η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, όσο και αυτή της Tech3. O Ιάπωνας κατασκευαστής έχει προγραμματίσει να κάνει ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα της Sepang και σίγουρα οι μηχανικοί της ομάδας θα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, αφού αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα όσον αφορά το πλαίσιο που θα επιλέξουν για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τους.

Από την πίστα έλειψαν και οι δύο αναβάτες της Octo Pramac Ducati, αλλά και αυτοί της Pull & Bear Aspar Team Ducati, το παρόν όμως έδωσε ο Alex Marquez που πήρε τη θέση του τραυματία Tom Luthi στη σέλα της Marc VDS Honda.

Μάλιστα, αν και ο αδερφός του Alex, Marc, δεν συμμετείχε στο τεστ, εντούτοις ήταν στο πλευρό του δίνοντάς του χρήσιμες συμβουλές.

Η παράλληλη συμμετοχή αναβατών του MotoGP και του WSBK στην πίστα της Jerez, μας έδωσε την δυνατότητα για μία μικρή σύγκριση ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες αυτών των δύο κατηγοριών. Βέβαια να σημειώσουμε ότι οι χρόνοι αφορούν ένα γρήγορο γύρο και όχι ρυθμό αγώνα.

Ταχύτερος στο σημερινό τεστ ήταν ο αναβάτης της Suzuki, Andrea Iannone, με τον Cal Crutchlow να είναι 2ος. Στην 3η και 4η θέση βρέθηκε αντίστοιχα το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Pol Εspargaro.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα του WSBK που συναντάμε στην κατάταξη αυτού του ιδιωτικού τεστ είναι αυτή του Tom Sykes. O Βρετανός βρέθηκε στην 6η θέση με σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά από την κορυφή. Από τους υπόλοιπους αναβάτες του WSBK που συμμετείχαν στις δοκιμές, δεύτερος ήταν ο Jonathan Rea o οποίος ήταν 8ος στην τελική κατάταξη με διαφορά 0,7 sec από τον πρωτοπόρο.

Από τους χρόνους αυτών των αναβατών, όπως και των υπόλοιπων του WSBK οι οποίοι πήραν μέρος στο τεστ, αντιλαμβανόμαστε ότι η διαφορά τους από τους αναβάτες του MotoGP που συμμετείχαν δεν είναι τόσο μεγάλη.

Αναλυτικότερα οι χρόνοι του ιδιωτικού τεστ στην Jerez:

MotoGP and WSBK Jerez Test 2017
MotoGP and WSBK Jerez Test 2017 – Αποτελέσματα