Marc Marquez – MotoGP – Week 47

Μέσα σε μία και μόνο πρόταση μπορούμε να σας πείσουμε γιατί ο Marc Marquez επιλέχθηκε ως ο αναβάτης της εβδομάδας 47 του 2017. 24 ετών, πρόσφατα εστεμμένος για 6η μάλιστα φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής και υπόβαθρο ώστε να ξεπεράσει όλους τους αναβάτες της ιστορίας των αγώνων μοτοσυκλέτας, τουλάχιστον στατιστικά.

Τα παραπάνω αρκούν για την υποψηφιότητα του Ισπανού για τον τίτλο του αναβάτη της εβδομάδας. Τώρα όμως, με τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς του 2017 και με την έναρξη αυτής του 2018 – ήδη, ο Marc Marquez μας δίνει και άλλες «αφορμές», πιο «φρέσκιες».

Αν κάτι μάθαμε από τον αναβάτη της Repsol Honda τη φετινή χρονιά είναι το «ποτέ μην τα παρατάς» (δεν το έκανε δύο φορές φέτος, όταν και βρέθηκε σε πολύ κακή βαθμολογικά θέση), το «ποτέ μη λες ποτέ» (παρά το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή έκανε αυτή τη φράση σλόγκαν για τον αντίπαλο του Marquez στον φετινό πρωτάθλημα, Andrea Dovizioso, φέτος αυτή ανήκει ξεκάθαρα στον Ισπανό) και το ότι αυτό το «παιδί», έχει βαλθεί να μας τρελάνει.

Γιατί; Γιατί παρ’ όλο που φέτος έπεσε 27(!) φορές σε ελεύθερα, δοκιμαστικά και αγώνα (κάνοντας αρνητικό ρεκόρ για Παγκόσμιο Πρωταθλητή), εντούτοις μόνο οι δύο ήταν σε αγώνες (Αργεντινή, Γαλλία), ενώ γλύτωσε τουλάχιστον τις διπλές χάρη στα εξαιρετικά του αντανακλαστικά και την υπερπροσπάθειά του πάνω στην Honda RC213V.

Μάλιστα ο Marquez  έκανε το «θαύμα» του και στον τελευταίο Γύρο της φετινής χρονιάς στη Valencia, όταν και γλύτωσε μια μεγαλοπρεπή πτώση με αρκετά χιλιόμετρα στην πρώτη στροφή της πίστας. Και αφού «κλείδωσε» τον 6ο του Τίτλο λίγους γύρους αργότερα, ο Ισπανός έκανε ξανά τα ίδια δύο ημέρες μετά, στο πρώτο επίσημο τεστ της επόμενης χρονιάς.

Δεν είναι μόνο η άρνηση του 24χρονου όμως να αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Το πρόσφατο τεστ στην Valencia μας έδειξε ότι ο Marquez φέτος, θα είναι ακόμη πιο δυνατός. Γιατί; Γιατί όπως όλα δείχνουν, η βάση της μοτοσυκλέτας του 2018 είναι ανώτερη από αυτή που έβρισκε ο Ισπανός στις αντίστοιχες δοκιμές των προηγούμενων ετών.

Και βάση όλων των παραπάνω, τα πράγματα φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολα του χρόνου για τον ανταγωνισμό. Το μόνο που μένει, είναι να δούμε ως που μπορεί να φτάσει αυτός ο αναβάτης!