WSBK – Losail – Race 2 – Νίκη και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε μία σαιζόν από τον Rea

  Ο Jonathan Rea ολοκλήρωσε τη σπουδαία φετινή του πορεία στο WSBK  παίρνοντας την νίκη και στον δεύτερο αγώνα του Κατάρ, ενώ παράλληλα έσπασε το ρεκόρ συγκομιδής πόντων σε μία σαιζόν! Στο βάθρο μαζί του βρέθηκε ο Chaz Davies (2ος και στο πρωτάθλημα), ενώ δυνατά ‘έκλεισε’ τη χρονιά του και ο Alex Lowes με την Yamaha (3ος).

Ο Jonathan Rea κατάφερε να περάσει επικεφαλής και να φθάσει στη νίκη όταν ο πρωτοπόρος του αγώνα, Chaz Davies, είχε άσχημο γλύστρημα με την Ducati του 14 γύρους πριν το τέλος. Παρ’ όλο που αυτό δεν συνοδεύτηκε από πτώση, έδωσε την ευκαιρία στον Rea να περάσει εύκολα τον αναβάτη της Ducati και έτσι να δει πρώτος την καρώ σημαία.

Ο Davies, ενώ εκκινούσε από την 8η θέση του grid δεν χρειάστηκε παρα μόνο δύο στροφές για να περάσει τον poleman του Β’ Σκέλους, Eugene Laverty. Στη συνέχεια, ο Ουαλός, αφού υποχώρησε στη 2η θέση πίσω από τον Rea τον ακολούθησε για αρκετούς γύρους, χωρίς όμως να τον απειλείσει ουσιαστικά, τερματίζοντας έτσι 2ος τόσο στον αγώνα, όσο και στην τελική κατάταξη.

Οι δύο αναβάτες της Yamaha,  Michael van der Mark και Alex Lowes ήταν ο ένας πίσω από τον άλλον σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όταν 5 γύρους πριν τον τερματισμό ο Lowes πέρασε στην 3η θέση, κατακτώντας έτσι το τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Αυτό ήταν το τέταρτο βάθρο στην φετινή  σαιζόν για τον Βρετανό οδηγό του Ιάπωνα κατασκευαστή. Ο Lowes τελείωσε έτσι την χρονιά του στην 5η θέση της κατάταξης, πίσω από τις δύο εργοστασιακές Kawasaki και Ducati.

Παράλληλα νίκησε και τον φετινό του teammate στην ενδοεταιρική μάχη της τελικής κατάταξης, με τον Ολλανδό, Michael van der Mark να ολοκληρώνει στην 4η θέση του αγώνα και στην 5η του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Xavi Fores με την Barni Ducati ξεπέρασε τον εργοστασιακό αναβάτης της Ιταλικής φίρμας Marco Melandri τερματίζοντας 5ος, ενώ ο Eugene Laverty, παρ’ όλο που εκκίνησε τον αγώνα από πλεονεκτική θέση, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε από τους Sylvain Guintoli, Leon Camier και Roman Ramos.

Ο Tom Sykes αποτέλεσε μία απο τις τρεις εγκαταλείψεις των μεγάλων ονομάτων, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί το θέση του δευτεραθλητή στο πρωτάθλημα. Ο Jordi Torres από την πλευρά του ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Althea BMW με ένα θεαματικό highside (του χρόνου θα αγωνίζεται για λογαριασμό της MV Agusta) και ο Lorenzo Savadori αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα με την Aprilia του.

Τέλος να πούμε ότι ο Jonathan Rea τελείωσε την σαιζόν έχοντας 556 βαθμούς, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ του Colin Edwards με 552 βαθμούς που κατείχε από το 2002. Ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Βορειοϊρλανδό αναβάτη της Kawasaki, που δείχνει ανίκητος στο WSBK.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Β’ Σκέλους:

WSBK Losail 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 2 Results
WSBK Losail 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 2 Results

Θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του Κατάρ εδώ.

Δείτε την τελική βαθμολογία αναβατών για το 2017 εδώ.