WSBK Losail – Race 1 – Κανείς δεν σταματά τον Rea!

O Jonathan Rea πήρε την 15η φετινή του νίκη στο WSBK, μετά την 1η θέση που κατέκτησε στο Α’ Σκέλος της Παρασκευής στο Κατάρ. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, Chaz Davies και Marco Melandri.

Κάνοντας πολύ καλύτερη εκκίνηση από τους υπόλοιπους δύο της πρώτης σειράς, Alex Lowes και Tom Sykes, φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έστριψε άνετα 1ος στην πρώτη στροφή της πίστας και αμέσως έκανε μία διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς.

Πίσω του, ο ομόσταυλος του στην Kawasaki, Tom Sykes, είχε τη 2η θέση, όμως γρήγορα άρχισε να χάνει έδαφος με αποτέλεσμα να υποχωρήσει πίσω από την Yamaha του Lowes και τις Ducati των Chaz Davies, Xavi Fores και Marco Melandri.

Στους επόμενους γύρους οι Davies και Fores πέρασαν αμφότεροι τον Lowes, με τον Fores όμως τελικώς να αντιμετωπίζει προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Έτσι ο Lowes ανέβηκε και πάλι στην 3η θέση αλλά όχι για πολύ, καθώς στην Στροφή 9 της πίστας είχε μία πτώση.

Έτσι, ήταν η σειρά του πολύπειρου Marco Melandri να περάσει πίσω από τον Davies, ενώ με αυτόν τον τρόπο ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Η Ducati κατέκτησε την 2η και 3η θέση στο Κατάρ, με τους αναβάτες της Ιταλικής φίρμας να ολοκληρώνουν με διαφορά 5 και 10 δευτερολέπτων αντίστοιχα από τον νικητή Jonathan Rea.

Οι Eugene Laverty και Lorenzo Savadori κατάφεραν να πάρουν την 4η και 5η θέση, αφήνοντας τον έτερο αναβάτη της Kawasaki, Tom Sykes, στην 6η. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά φέτος για τους οδηγούς της Milwaukee Aprilia που τερματίζουν μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Ο Jordi Torres (Althea BMW) – ο οποίος την επόμενη σαιζόν θα ανήκει στην ομάδα της MV Agusta – είδε 7ος την καρώ σημαία, μπροστά από τους Sylvain Guintoli, Leon Camier και Roman Ramos. Ο teammate του Lowes στην Yamaha, Michael van der Mark, είχε μία επαφή με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Sykes στην 7η στροφή, με αποτέλεσμα να έχει πτώση και εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Losail 2017 Αποτελέσματα Αγώνα - Race 1 Results
WSBK Losail 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 1 Results