Οι μοτοσυκλέτες που περιμένουμε με ανυπομονησία το 2018

Το 2017 έχει μπει στην τελική του ευθεία και σύντομα θα φτάσει στο τέλος του, δίνοντας τη σκυτάλη στο νέο έτος. Εκτός από μια ακόμη χρονιά όμως, αλλάζουν και πολλές από τις δίχρονες ‘καλλονές’ που ο καθένας μας ονειρεύεται για τους δικούς του λόγους, με τις μοτοσυκλέτες που αναμένουμε να δούμε σύντομα να δείχνουν ήδη… συναρπαστικές.

Η Έκθεση του Μιλάνου πλησιάζει. Απομένουν κάτι λιγότερο από 5 ημέρες για να ανοίξουν οι πύλες της ετήσιας και πάντοτε πολυαναμενόμενης έκθεσης στην Ιταλία και φέτος θα δούμε σημαντικές μοτοσυκλέτες να αποκαλύπτονται σε κάθε κατηγορία.

Τι περιμένουμε λοιπόν το 2018; Πρωτοποριακές Superbikes; Μήπως, σκληροτράχηλες Adventure; Εντυπωσιακές ‘γυμνές’; Ή ακόμη και υψηλού επιπέδου luxury ‘ταξιδιάρες’, που θα μετατρέψουν ακόμη και το πιο μακρινό ταξίδι σε μια απόλαυση για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη;

ΌΛΑ τα παραπάνω – ίσως και κάτι ακόμη. Μέχρι όμως να πατήσουμε το πόδι μας στο Μιλάνο και τη Διεθνή Έκθεσή του, είμαστε εδώ για να σας βάλουμε σε σκέψεις μια ώρα αρχίτερα. Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν τι περιμένουμε να δούμε στην EICMA.

7. Honda Gold Wing

Η σταδιοδρομία των Gold Wing εκκίνησε πριν από 40 σχεδόν χρόνια, σε μια τελείως διαφορετική μορφή. Για το 2018 όμως, η ‘αγαπημένη χιλιομετροφάγος’ με τους πολλούς φίλους ανά το παγκόσμιο, επιστρέφει ανανεωμένη και έτοιμη να γοητεύσει και πάλι το κοινό της.

Οι αλλαγές είναι πολλές και σημαντικές, με τη Honsda να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το νέο της μοντέλο είναι πιο ελαφρύ, πιο ‘συμπαγές’ και πιο σπορτίφ από ποτέ.

 

6. Yamaha Niken

Η Ιαπωνική τρίτροχη μοτοσυκλέτα έχει δημιουργήσει πολύ θόρυβο γύρω από το όνομά της, εδώ και καιρό μάλιστα. Τα σενάρια για την παρουσίαση της ή όχι έδιναν και έπαιρναν για πάνω από ένα χρόνο, λίγους μήνες πριν όμως η Yamaha μας έδειξε με πολλούς τρόπους ότι η MWT-09 (όπως ονομαζόταν τότε), θα ‘δει’ το πράσινο φως της παραγωγής.

Τελικά η Niken (όπως ονομάστηκε τελικά) αποκαλύφθηκε και επίσημα λίγο πριν την έναρξη του Tokyo Motor Show, με την Yamaha να περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, καθώς αποκάλυψε ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά για το τρίτροχο μοντέλο της.

 

5. BMW F900 GS / F750 GS

Οι Γερμανοί ανανεώνουν τις adventure μοτοσυκλέτες τους για τα καλά, αναβαθμίζοντας και τις δύο ‘F’ μοτοσυκλέτες τους. Η BMW κάνει λόγο για δύο ολοκαίνουργια μοντέλα, τα οποία αναμένονται με μεγαλύτερο κυβισμό και αρκετές διαφορές σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες που αντικαθιστούν.

Οι Βαυαροί έχουν διατηρήσει με επιτυχία ‘κρυφά’ τα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση των μοτοσυκλετών τους ως τώρα, έτσι οι δύο ‘Γερμανίδες’ αναμένονται με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον…

 

4. Yamaha MT-07 Adventure

Την ίδια εποχή πέρυσι, η Yamaha αποκάλυπτε στο Μιλάνο μια Adventure μοτοσυκλέτα, δίνοντάς της μάλιστα το θρυλικό όνομα ‘Tenere‘. Μια μοτοσυκλέτα τόσο χωμάτινη, που έμοιαζε να έχει μόλις ολοκληρώσει τον πιο σκληροπυρηνικό αγώνα εκτός δρόμου που έχει γίνει ποτέ.

Η μοτοσυκλέτα συγκέντρωσε πολλά βλέμματα και συζητήθηκε, έτσι η Ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να την περάσει στην παραγωγή, εξημερώνοντας όμως το ‘θηρίο’ μέσα της. Καμία επίσημη φωτογραφία δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως η MT-07 Adventure φαίνεται ήδη ότι θα δανείζεται ‘κάτι’ από τον χαρακτήρα της T7 Tenere που είδαμε πέρυσι.

 

3. Kawasaki H2 SX

Πριν λίγους μήνες μάθαμε ότι ετοιμάζεται η ολοκαίνουργια Hayabusa Turbo της Suzuki και ότι θα την δούμε για πρώτη φορά στα μέσα του 2018. Δεν πέρασαν λίγες ημέρες όμως και ξεκίνησαν οι φημολογίες για έναν ταχύτατο ‘τουρίστα’ από την Kawasaki, που θα βασίζεται στην υπερτροφοδοτούμενη H2!

Κάποια σχέδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί όμως ακόμη από την ίδια την εταιρεία. Μένει να δούμε τη μοτοσυκλέτα σε λίγες ημέρες να ποζάρει στο φωτογραφικό μας φακό, με ‘συνοδευτικό’ τα τεχνικά της χαρακτηριστικά! Η μάχη των πολύ γρήγορων ταξιδιών φαίνεται πως αρχίζει και πάλι!

 

2. Ducati Panigale V4

‘Αλλαγή σελίδας’ για την εταιρεία του Borgo Panigale, η οποία έπειτα από την πολυετή αφοσίωσή της στους δικύλινδρους κινητήρες, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ‘άλμα’ (γιατί περί άλματος, πρόκειται και όχι απλά βήματος).

Η Ducati Panigale V4 έχει κάνει ήδη τις πρώτες της ανεπίσημες εμφανίσεις και αυτός είναι ο μόνος λόγος που χάνει το νούμερο 1 στην λίστα μας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτή θα ήταν η πλέον πολυαναμενόμενη μοτοσυκλέτα της χρονιάς που έρχεται. Αν και εσείς πιστεύετε ότι αυτή είναι η πιο σημαντική μοτοσυκλέτα της χρονιάς που έρχεται, μπορείτε να τη θυμηθείτε εδώ και εδώ.

 

1. KTM Duke 790

Και τι δεν έχει γραφτεί για τον νέο ‘Δούκα’ των δρόμων και μάλιστα πολύ πριν την πρώτη του εμφάνιση. Το concept που είδαμε πέρυσι στο Μιλάνο ήταν αρκετό για να στείλει τους φίλους των Αυστριακών στο… ψυχιατρείο, καθώς η KTM Duke 790 έμοιαζε πιο ‘πολεμική’ από κάθε άλλη φορά.

Μάλιστα ήταν τόσο εντυπωσιακή, που κατάφερε να κρατήσει το κοινό της σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς η εταιρεία να προβαίνει σε επίσημες αποκαλύψεις. Από όσα γνωρίζουμε πάντως, η KTM δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πολλούς συμβιβασμούς στο νέο της δημιούργημα, καθώς ο νέος ‘Δούκας’ αναμένεται πιο… αλήτης από ποτέ.

 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες μοτοσυκλέτες που θα τραβήξουν τα βλέμματα στην EICMA, γράφοντας τα παραπάνω πάντως, εμάς μας άνοιξε η όρεξη… εσάς;