Moto3 Phillip Island – Race – Νίκη και πρωτάθλημα για τον εκπληκτικό Joan Mir

Ο αγώνας της Moto3 στο Phillip Island διήρκησε λιγότερο από το κανονικό, με τον αγώνα να διακόπτεται λόγω της νεροποντής που άρχισε να πέφτει στον 16ο από τους 23 γύρους. Έτσι, ο Joan Mir ήταν ο νικητής, κατακτώντας παράλληλα τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δύο αγώνες πριν το επίσημο φινάλε της χρονιάς.

Η εκκίνηση του αγώνα δώθηκε με το οδόστρωμα να έχει ελάχιστα μόνο βρεγμένα σημεία, με τον Rodrigo να ηγείται για λίγες στροφές πριν τον περάσει ο poleman, Jorge Martin. Μέχρι την Στροφή 4 του πρώτου γύρου είχαμε την πτώση δύο αναβατών, με τους McPhee και Binder να τίθενται εκτός αγώνα.

Στο δεύτερο γύρο οι teammates, Guevara και Rodrigo, πέρασαν στην πρωτοπορία, με τον Fenati να έχει μερικές αψιμαχίες με τον Mir για την 3η θέση. Το γκρουπ των αναβατών που μάχονταν για την 1η θέση ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ για τους επόμενους τρεις γύρους είδαμε ταχύτερα περάσματα αγώνα από αναβάτες που βρίσκονταν εκτός της πρώτης δεκάδας.

Στον πέμπτο γύρο τέθηκε εκτός αγώνα και ο Di Giannantonio, ο οποίος έιχε το ρυθμό για ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα. Ένα πάτημά του όμως στην ακάθαρτη γραμμή της Στροφής 2 ήταν αρκετό ώστε να τον στείλει με πολλά χιλιόμετρα στον άερα και στη συνέχεια στο έδαφος, καθώς ο Ιταλός βίωσε ένα τεράστιο High-side με την Honda του.

Moto3 Phillip Island 2017 Romano Fenati
O Romano Fenati επέστρεψε το 2017 στη Moto3, δεν κατάφερε όμως να ξεπεράσει το εμπόδιο του Joan Mir στο δρόμο για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή

Οι δύο διεκδικητές του Τίτλου (Mir-Fenati) πότε βρίσκονταν στην κορυφή της κούρσας και πότε ως και την 10η θέση, καθώς ο συναγωνσιμός ανάμεσα στους αναβάτες του γκρουπ ήταν ιδιαίτερα έντονος. Κανείς δεν φαινόταν να παραχωρεί ούτε ένα μέτρο στον αντίπαλό του και αυτό φάνηκε στην πτώση του Ramirez, ο οποίος είχε επαφή με πολλά χιλιόμετρα με τον Martin στην Στροφή 1.

Ο Ισπανός είχε προηγηθεί μάλιστα νωρίτερα στον αγώνα, ενώ στη συνέχεια σηκώθηκε συνεχίζοντας την προσπάθειά του. Πριν την πτώση του Ramirez χάσαμε από τον αγώνα και τους Danilo, Bezzecchi, Guevara και Pulkkinen, ενώ από τον 130 γύρο και έπειτα ο Mir αποφάσισε να δείξει σε όλους ποιός είναι το αφεντικό της κατηγορίας.

Άρχισε να εδραιώνει τον εαυτό του στις πρώτες τρεις θέσεις της κατάταξης, ‘λερώνοντας’ συνεχώς τα χέρια του καθώς μαχόταν συνεχώς με τους αντιπάλους του. Αντίθετα ο Fenati δεν παρουσιαζόταν το ίδιο δυνατός και πάλευε για μια θέση στην πεντάδα, με το γκρουπ των πρωτοπόρων να περιορίζεται τώρα σε οκτώ αναβάτες.

Οι ψιχάλες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε ορισμένα σημεία της πίστας όμως κανείς δεν έδειχνε διατεθειμένος να χαλαρώσει το ρυθμό του, με τον Mir να τίθεται επικεφαλής και τον teammate του, Livio Loi να ακολουθεί στη 2η θέση.

Οι δύο αναβάτες της Leopard Honda πήραν τα ηνία της κούρσας από τον 15ο γύρο, ενώ στα τέλη του 16ου άνοιξαν για τα καλά οι ουρανοί στο Phillip Island φέρνοντας την οριστική διακοπή του αγώνα. Η κατάταξη που μέτρησε ήταν αυτή του 15ου γύρου και έτσι ο Mir θα έπαιρνε νίκη και πρωτάθλημα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο Μαγιορκέζος δεν κατάλαβα αρχικά ότι η διακοπή σήμαινε και την κατάκτηση του πρώτου του Παγκόσμιου Τίτλου του, όμως όταν το αντιλήφθηκε άρχισε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στην πίστα. Αυτή ήταν και 9η φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα (ρεκόρ), μια νίκη που πανηγύρισε μαζί με τον teammate και φίλο του που ολοκλήρωσε στη 2η θέση.

Η 3η θέση του βάθρου κατακτήθηκε από τον Jorge Martin, ενώ οι Rodrigo, Bastianini, Fenati, Sasaki, Norrodin, Suzuki και Dalla Porta ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα αναβατών.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Moto3 Phillip Island Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto3 Phillip Island Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results