WorldSBK – Ο Camier αφήνει την MV Agusta για την Honda

Η εργοστασιακή ομάδα της Honda στο WorldSBK υπέγραψε με τον Leon Camier για τη νέα χρονιά, με τον Βρετανό να ολοκληρώνει με αυτό τον τρόπο την καριέρα του στην MV Agusta (τουλάχιστον προς το παρόν).

Το Ιαπωνικό εργοστάσιο εκκίνησε τη φετινή χρονιά με μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, νέο βασικό χορηγό και ένα δίδυμο αναβατών με αρκετή ‘προϋπηρεσία’ στο MotoGP (Hayden-Bradl). Η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός όπως λένε και η κατάσταση στα box της ομάδας ξεκίνησε από την αρχή άσχημα.

Η μοτοσυκλέτα της Honda άργησε πολύ να τεθεί στη διάθεση των αναβατών και όταν αυτό έγινε, όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Οι αναβάτες έμπαιναν με πολύ δυσκολία στους πρώτους 10 κάθε Σκέλους, ενώ το κλίμα έγινε ακόμη χειρότερο μετά τον ξαφνικό χαμό του Nicky Hayden.

Η ομάδα έμεινε με έναν αναβάτη στη σύνθεσή της, με μερικές wildcard συμμετοχές να πλαισιώνουν τον Stefan Bradl. Όλα αυτά ώσπου τραυματίστηκε ο Γερμανός, ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε να θέσει πρόωρο τέλος στη φετινή χρονιά του ώστε να αναρρώσει πλήρως από τους τραυματισμούς του.

Με την εργοστασιακή ομάδα να έχει μένει χωρίς αναβάτες και με μια μοτοσυκλέτα η οποία έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη φετινή χρονιά για την Honda, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον ταχύτατο Leon Camier της MV Agusta.

Ο Βρετανός αγωνίζεται στο WorldSBK από το 2010, ενώ έχει οδηγήσει για την Aprilia, τη Suzuki και ως τώρα για την MV Agusta. Παρά το γεγονός ότι ο Camier έχει πετύχει μερικά πολύ αξιόλογα αποτελέσματα με την Ιταλική φίρμα, εντούτοις κάποια προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα δεν του έχουν δώσει το δικαίωμα για μια απροβλημάτιστη σαιζόν.

Τα τρία χρόνια παραμονής του στα box της MV Agusta ο 31χρονος έχει ‘φλερτάρει’ αρκετές φορές με το βάθρο, χωρίς όμως να καταφέρει να εκπληρώσει αυτό του τον στόχο. Τώρα ο ίδιος ψάχνει νέες προκλήσεις στη σέλα της CBR1000RR, μια μοτοσυκλέτα που ο ίδιος γνωρίζει ήδη ότι είναι δύσκολη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Leon μαζί μας για την ερχόμενη χρονιά του WorldSBK,» δήλωσε ο Marco Chini εκ μέρους της Honda WSBK και συνέχισε: «Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας αναβάτης, έτσι είμαι σίγουρος ότι θα είναι χαρά μας να δουλέψουμε μαζί του.

«Είμαστε πεποισμένοι ότι η εξειδίκευσή του θα μας βοηθήσει στην αύξηση των επιδόσεων της Honda CBR1000RR Fireblade SP2 σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, έτσι ανυπομονούμε για αυτή τη νέα πρόκληση

Ο Leon Camier είναι ο μοναδικός αναβάτης του line-up της Honda για την νέα χρονιά, καθώς ο Stefan Bradl δεν έχει κάνει ακόμη γνωστά τα σχέδιά του. Επιπρόσθετα, η MV Agusta έχει μείνει τώρα χωρίς αναβάτη για το 2018, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα ο αντικαταστάτης του Camier.