MotoGP – ‘Ψάχνει’ την πρώτη του νίκη με την Ducati ο Lorenzo

Ο Ισπανός 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jorge Lorenzo, ‘ψάχνει’ την πρώτη του νίκη με την Ducati, έχοντας κερδίσει σημαντική αυτοπεποίθηση μετά και τον πρόσφατο αγώνα στην Aragon όπου τερμάτισε στην 3η θέση.

Το ερχόμενο τριήμερο το MotoGP ‘ταξιδεύει’ στην Ιαπωνία, για το Grand Prix του Motegi. Εκεί, τόσο ο Lorenzo όσο και η Ducati έχουν καλό παρελθόν, με τον Μαγιορκέζο αναβάτη να έχει επιτύχει 4 pole positions και 3 νίκες στη συγκεκριμένη πίστα (από το 2008).

Για τους ‘κόκκινους’ του Borgo Panigale, το Motegi είναι μία πίστα στην οποία έχουν δει αρκετές επιτυχίες, κυρίως πριν το 2010. Έτσι ο συνδυασμός Lorenzo-Ducati φαίνεται ότι έχει πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα, με τον Ισπανό να θέλει να αποφύγει λάθη όπως αυτό του 2016 (είχε πτώση).

Ο 30χρονος αναβάτης πηγαίνει στην Ιαπωνία αναζητώντας το τρίτο φετινό του βάθρο, ενώ, όπως δήλωσε, ένας από τους κύριους στόχους του είναι η πρώτη του νίκη με την Desmosedici GP17.

«Το βάθρο στην Aragon ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα και επιβεβαίωσε ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση ξεκίνησε να λέει ο Lorenzo. Τώρα, πρόκειται να αρχίσει το τελευταίο μέρος της χρονιάς, με τρεις συνεχόμενους αγώνες και ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος όπως πάντα· να παλέψω για το βάθρο και να προσπαθήσω να πάρω την πρώτη μου νίκη με την Ducati.

«Το Motegi είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες και κατάφερα να κερδίσω εκεί σε μερικές περιπτώσεις στο παρελθόν. Πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα μας προσαρμόζεται καλά στα χαρακτηριστικά αυτής της πίστας και έτσι έχουμε μια καλή πιθανότητα να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Το Grand Prix του Motegi είναι ο πρώτος εκ των τριών συνεχόμενων αγώνων σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαλαισία, λίγο πριν το μεγάλο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος στη Valencia της Ισπανίας τον Νοέμβρη.

Εμείς να θυμίσουμε ότι αν ο Lorenzo δεν καταφέρει να κερδίσει κάποιον από τους 4 εναπομείναντες αγώνες, τότε θα έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του χρονιά στο MotoGP δίχως νίκη.