H BMW παρουσίασε το ηλεκτρικό C Evolution Scooter

Η ανανέωση που πνέει στο εργοστάσιο των Βαυαρών δεν άργησε να φτάσει και στην αντίπερα όχθη, καθώς αποκάλυψαν ένα όχημα καθημερινής χρήσης και μάλιστα ηλεκτρικό. Φυσικά και οι Γερμανοί δεν θα έμεναν πίσω σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, για αυτό και παρουσίασαν στην έκθεση AIMExpo το αμιγώς ηλεκτρικό C Evolution Scooter.

Είναι γνωστό πως οι (πλείστοι) Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, μας το απέδειξαν άλλωστε πριν 30+ χρόνια με τις διάφορες εκδηλώσεις τους ως προς την προστασία του. Ωστόσο η νομοθεσία επιτρέπει περισσότερες εκπομπές ρύπων των οχημάτων τους σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

Από την άλλη πλευρά η BMW δείχνει να στοχεύει λιγότερο στη φινέτσα και το brand name της, δίνοντας έμφαση στην περισσότερο καθαρή για το περιβάλλον ηλεκτροκίνηση. Έτσι λοιπόν δημοσίευσε τα χαρακτηριστικά του C Evolution Scooter, το οποίο σε λίγους μήνες θα κινείται στους δρόμους της Αμερικανικής ηπείρου με κόστος αγορά τα $13.750.

Το C Evolution Scooter θα διατίθεται με ενισχυμένη μονάδα τροφοδοσίας 3 μπαταριών ιόντων – λιθίου των 115-150V, χωρητικότητας 94-Ah, οι οποίες προέρχονται από το αυτοκίνητο της εταιρείας, BMW i3. Η μετάδοση της κίνησης από τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό γίνεται (όπως συνηθίζεται στα scooter) μέσω ιμάντα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εφοδιάζεται με ABS ενώ εξοπλίζεται με μια έγχρωμη οθόνη για πίνακα οργάνων. Η προσπάθεια της BMW για τη διατήρηση του βάρους του maxi scooter της σε χαμηλά επίπεδα, μεταφράζεται από τη χρήση ατσάλινου σωληνωτού πλαισίου, σε συνδυασμό με χρήση χυτού αλουμινίου σε κάποια σημεία.

Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από χυτό αλουμίνιο, με το τελικό βάρος του ενώ το βάρος του C Evolution Scooter να ‘αγγίζει’ τα 275 κιλά. Η αυτονομία του αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα, χρειάζεται 9 ώρες για να φορτίσει πλήρως με παροχή των 110 Volt, ενώ με 220 Volt πραγματοποιείται ταχύτατη φόρτιση διάρκειας 3.5 ωρών.

Από πλευράς επιδόσεων το C Evolution Scooter παράγει ισχύ 48 ίππων και 7,2 kg ροπής, με τα πρώτα 60 χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε 2.8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το νέο αυτό μοντέλο του 2018 αναμένεται ιδιαίτερα οικονομικό σε χρήση και μένει να δούμε το κατά πόσο η Αμερικανική αγορά θα αποδεχτεί το εκπληκτικό αυτό Medium Range Electric Maxi Scooter.