MotoGP – Ezpeleta – Ο Lorenzo στους διεκδικητές του Τίτλου για το 2018

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Dorna, Carmelo Ezpeleta, ο Jorge Lorenzo θα είναι στους διεκδικητές του Τίτλου για την κατηγορία του MotoGP το 2018.

Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati διανύει την πρώτη του χρονιά με τα κόκκινα χρώματα της Ιταλικής φίρμας, μη μπορώντας ακόμη να δείξει το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο που επέδειξε στα εννέα χρόνια της θητείας του με την Yamaha.

Παρ’ όλα αυτά, ο Μαγιορκέζος έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο φορές το τελευταίο σκαλί του βάθρου, στις δύο από τις τρεις επισκέψεις του MotoGP στην Ισπανία. Μάλιστα, ο 30χρονος επιδεικνύει συνεχή πρόοδο πάνω στην Desmosedici, έχοντας βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό από το νέο αεροδυναμικό περίβλημα της μοτοσυκλέτας του.

Την ώρα που ο Andrea Dovizioso το χρησιμοποιεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Lorenzo δεν το αποχωρίζεται και αναφέρει ότι τον βοηθά στο να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός. Ο Carmelo Ezpeleta, παρατηρώντας την μέχρι πορεία του συμπατριώτη του, ανέφερε πρόσφατα:

«Πιστεύω ότι ο Jorge θα είναι στη μάχη του Τίτλου του χρόνου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσα στην Ducati όλοι είναι χαρούμενοι που τον έχουν. Πιστεύω ότι ο Lorenzo βελτιώνεται, οδηγούσε μερικούς αγώνες για αρκετούς γύρους.

«Είναι αλήθεια ότι ακόμη χρειάζεται να καταλάβει καλύτερα την Ducati και τα ελαστικά, όμως ο Jorge το κάνει βήμα-βήμα.

Ο Lorenzo, έπειτα από 14 αγώνες στη σέλα της Desmosedici, βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συλλέξει σχεδόν τους μισούς βαθμούς σε σχέση με τον teammate του στην ομάδα, Andrea Dovizioso.

Επιπρόσθετα, αν ο Ισπανός ολοκληρώσει τη χρονιά του σε θέση χειρότερη της 4ης (την κατέκτησε στο ντεμπούτο του, το 2008), αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι θα έχει ολοκληρώσει τη χειρότερη σαιζόν του στη μεγάλη κατηγορία.