Tepee Bikers United – Η ετήσια συγκέντρωση των Κυπριακών Λεσχών

Και όταν λέμε για συγκέντρωση, εννοούμε ότι στο Tepee Strictly Rock Bar βρίσκονταν ταυτόχρονα μέλη από διάφορες Κυπριακές Λέσχες μοτοσυκλετιστών, σε μια εκδήλωση που ο ιδιοκτήτης και διοργανωτής του εγχειρήματος ονόμασε με το ταπεινό ‘Tepee Bikers United’.

Δεν συναντάς συχνά αυτό το – πραγματικά – ξεχωριστό φαινόμενο. Μέλη διάφορων Λεσχών από κάθε γωνιά της Κύπρου να χαλαρώνουν όλοι μαζί πίνοντας την μπύρα ή το ποτό τους, να ακούν μουσική, να ανταλάσσουν απόψεις, να διασκεδάζουν, χωρίς να έχουν να χωρίσουν πραγματικά τίποτα.

Και γιατί να έχουν άλλωστε. Όλοι μας είμαστε μοτοσυκλετιστές και παρ’ όλο που πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε διαφορετικές γνώμες επί κάποιων θεμάτων, η ουσία είναι αυτή· πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε και πρέπει όλοι μαζί, μέλη Λεσχών και μη, ως μοτοσυκλετιστές να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας σε όλους τους τομείς.

Αυτή την άποψη έχει και ο Ανδρέας Χριστοδούλου, ο άνθρωπος που διατηρεί το Rock Bar και είναι αυτός που είχε την ιδέα για την ‘Ένωση των Λεσχών’ (εξού και το όνομα ‘Bikers United). Ο κ. Χριστοδούλου ήθελε να φέρει σε επαφή τους αναβάτες και να τους προσφέρει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα· τη διασκέδαση.

Έτσι λοιπόν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Tepee διοργανώνει αυτή την εκδήλωση, συγκεντρώνοντας πολλές μοτοσυκλέτες στους γύρω χώρους, όπου μπορείς να δεις τα πάντα. Από chopper μοτοσυκλέτες, μέχρι superbikes, touring, adventure, ‘μικρές’, ‘μεγάλες’, ανάλογα τα γούστα του καθενός. Η εκδήλωση εξ’ άλλου είναι ανοιχτή για όλους.

Κατά τη διάρκεια αυτής υπάρχει φαγητό, ποτό και φυσικά δραστηριότητες με μοτοσυκλέτες και μη, που κρατούν τους παρευρισκόμενους σε εγρήγορση. Έτσι, όλοι περνούν καλά και όπως και φέτος, όλοι αποχωρούν με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.

Teepee Bikers United
Μέλη διαφορετικών Λεσχών, στο ίδιο τραπέζι, συζητούν. Bikers United στην πράξη

Mini-Συνέντευξη με τον διοργανωτή Ανδρέα Χριστοδούλου

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου, εκτός από διοργανωτής του γεγονότος, είναι ένας παθιασμένος μοτοσυκλετιστής. Οι δύο τροχοί σημαίνουν τόσα για τον ίδιο, που δεν γίνεται να μην το παρατηρήσεις. Ακόμη και η διαρρύθμιση στο Rock Bar του έχει μοτοσυκλέτες, δείχνοντας την αγάπη του ίδιου για τη μοτοσυκλέτα.

Ο πραγματικός ‘καρπός’ της αγάπης του όμως για τη μοτοσυκλέτα είναι η εκδήλωση Tepee Bikers United, όπου ο κοσμογυρισμένος (εννοείται με μοτοσυκλέτα) κ. Χριστοδούλου φέρνει πολλούς ανθρώπους και τις ιδέες τους κάτω από την ίδια στέγη.

Teepee Bikers United Ανδρέας Χριστοδούλου

BikersTime.com: Πως ξεκίνησε η ιδέα της συγκέντρωσης των Λεσχών;

Ανδρέας Χριστοδούλου: Η ιδέα ξεκίνησε λόγω του ότι ήθελα να φέρω όλα τα club μαζί. Υπήρχαν κάποιες Λέσχες που ήταν παρεξηγημένες μεταξύ τους, για κάποιους παράξενους λόγους ήταν διχασμένοι και ξεκίνησα το ‘Teepee Bikers United’ για να τους ενώσω.

Και όπως έγινε. Κάλεσα τους προέδρους όλων των club, μιλήσαμε, κατά κάποιο τρόπο τα βρήκαμε και ξεκίνησε η ‘φάση’.

BT: Κάθε πότε γίνεται αυτή η εκδήλωση; Πότε ξεκίνησε;

ΑΧ: Η εκδήλωση γίνεται μια φορά το χρόνο και την κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια συνεχόμενα.

BT: Από που έρχονται οι προσκεκλημένοι σας; Συμμετέχουν όλες οι Λέσχες;

ΑΧ: Έρχεται κόσμος από όλη την Κύπρο και μέλη από όλα τα club που υπάρχουν στο νησί. Έρχονται και άτομα τα οποία δεν ανήκουν σε κάποια Λέσχη, όλοι οι μοτοσυκλετιστές είναι ευπρόσδεκτοι.

BT: Ποιό είναι το αποτέλεσμα που θέλετε εσείς να έλθει από αυτή τη συγκέντρωση;

AX: Προσωπικά θέλω να μαζεύεται ο κόσμος για να λύνουμε τις παρεξηγήσεις μας και να περνούμε καλά. Γιατί τελικά πρέπει να περνούμε καλά. Η μοτοσυκλέτα είναι ελευθερία, είναι ευχαρίστηση και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, σε ένα μικρό νησάκι, την Κύπρο.

BT: Πες μας δυο λόγια για τον κόσμο που ήλθε σήμερα εδώ.

ΑΧ: Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο που μας τίμησε ακόμη μια φορά εδώ, οδηγείτε προσεκτικά και…  keep riding!