1ο Limassol Motor Show & Motion – Τελικά, όλοι οι καλοί χωράνε!

Το 1ο Limassol Motor Show & Motion το περιμέναμε εδώ και καιρό. Να όμως που τελικά όλα έχουν ένα τέλος και τη στιγμή που εσείς θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση αποτελεί παρελθόν. Τι είδαμε; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το παλαιό λιμάνι της Λεμεσού ‘παραχώρησε’ ένα μέρος του για το 1ο Limassol Motor Show & Motion, έκτασης 2.000τ.μ. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και τις τρεις ημέρες, με τους επισκέπτες να αγκαλιάζουν την εκδήλωση με όλη τους την θέρμη, δείχνοντας παράλληλα πόσο ανάγκη έχει ο τόπος αυτού του είδους τις διοργανώσεις.

1ο Limassol Motor Show & Motion
1ο Limassol Motor Show & Motion 2017

Και πως να μην το κάνουν άλλωστε, μιας και στον όμορφα διαρρυθμημένο χώρο μπορούσες να βρεις τα πάντα· ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, ποδήλατα, βελτιωμένα οχήματα, κλασσικά οχήματα, εξομοιωτές οδήγησης, ακόμη και πάρκο οδικής συνείδησης. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Και επειδή ένα τέτοιο γεγονός θέλει και τους σωστούς συνεργάτες, το 1ο Limassol Motor Show & Motion  στηρίχθηκε από τις Havoline-Texaco, Würth, Falken Tyres, Sprint Booster, BMC Air Filter, Diamante blu Cafe Lounge-Bar και φυσικά τον Δήμο Λεμεσού, την Αρχή Λιμένων Κύπρου και την Εταιρεία Τουρισμού Λεμεσού.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha Κύπρου, extra tv, το διαδικτυακό κανάλι 7sports tv, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κλίκ FM, Russian Wave, Choice FM, Hit FM, Κανάλι 6, οι ιστότοποι vestnik kipra, rucy.com.cy, moi ostrov, premiere magazine, SM Racing News και φυσικά εμείς, το BikersTime, που δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια τέτοια διοργάνωση.

Το 1ο Limassol Motor Show & Motion όμως, είχε και πολύ νέα μοτοσυκλέτα. Τόση που είχαμε πολύ καιρό να δούμε συγκεντρωμένη σε ένα χώρο, με την κάθε εταιρεία να έχει το δικό την περίπτερο και τουλάχιστον 7-8 νέα μοντέλα.

Ο κόσμος είχε λοιπόν τη δυνατότητα να δει ότι νεότερο υπάρχει στους δύο τροχούς, μαζεμένο σε ένα και μόνο χώρο. Αυτή τη φορά δεν χρειαζόταν να πας εσύ στο κατάστημα και να ζητήσεις να δεις το μοντέλο για το οποίο ενδιαφέρεσαι, αντιθέτως όλα τα showroom είχαν έρθει να βρουν εσένα. Το μόνο που έπρεπε να κάνεις, ήταν να διαλέξεις!

Τα περίπτερα
Wild Pistons – Benelli και MV Agusta

1ο Limassol Motor Show & Motion - Benelli MV Agusta - BT

Το περίπτερο της εταιρείας Wild Pistons διέθετε 10 συνολικά μοτοσυκλέτες, με τη δημοφιλή Benelli TRK 502 να έχει την τιμητική της. Η touring μοτοσυκλέτα της Ιταλικής φίρμας βρισκόταν εκεί σε τρία χρώματα, ενώ από την γκάμα της εταιρείας από το Pesaro δεν έλειψε η ολοκαίνουργια scrambler Leoncino, όπως και η ‘μικρή’ supersport, 302R.

Το παρών έδωσε και η GT600, η BN251, η BN302 και η TNT 125. Ντεμπούτο σε Κυπριακή γη έκανε η πανέμορφη MV Agusta F3 800, η οποία – όπως ήταν φυσικό – μαγνήτισε τα βλέμματα με τη λάμψη της.

Sportmarine LTD – Yamaha

1o Limassol Motor Show & Motion - Yamaha

Στο περίπτερο της Yamaha υπήρχαν μοτοσυκλέτες touring, motocross και φυσικά scooter, σε μια δυναμική παρουσία της εταιρείας που επανήλθε δυναμικά στα Κυπριακά δεδομένα. Είδαμε τις πολύ όμορφες Tracer, τη θηριώδη Tenere 1200, τις ολοκαίνουργιες motocross YZ450F και YZ250F, ενώ το X-City 300 ήταν το κυρίαρχο θέαμα από τη νέα σειρά scooter που κατασκευάζει η Ιαπωνική φίρμα.

M.Y. Japan Motorshow LTD – Gas Gas, Beta και Kymco

1ο Limassol Motorshow - Gas Gas Kymco Beta

Trial, Motocross, Enduro και scooter είδαμε στο περίπτερο των Gas Gas, Beta και Kymco, σε ένα χώρο που η ‘μυρωδιά’ του χώματος ήταν ιδιαίτερα έντονη λόγω των πολλών χωμάτινων μοντέλων που είχε. Την παράσταση όμως έκλεψε το ολοκαίνουργιο scooter της Kymco, με το AK550 να δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό με την ‘ξυραφένια’ εμφάνισή του.

CNMC Racing – HM, AJP και LEM

 

1ο Limassol Motorshow & Motion - CNMC Racing

Στο χώρο της CNMC είδαμε ίσως το πιο φιλικό προς τα παιδιά περίπτερο, καθώς εκεί υπήρχε μεγάλη σειρά μικρών motocross μοτοσυκλετών (LEM), minibikes (HM) αλλά και μικρές ‘γουρούνες’, κάνοντας τους νεαρούς να περνούν αρκετή ώρα μπροστά στα όνειρά τους.

Πέραν αυτών είδαμε τις μοτοσυκλέτες enduro της Ιταλικής HM και της Πορτογαλικής AJP να γεμίζουν το χώρο με την παρουσία τους.

Doros Motorbikes – Sym, CF Moto και Brixton

1ο Limassol Motorshow & Motion - Doros Motorbikes

Τρεις αντιπροσωπείες δέσποζαν κάτω από το περίπτερο της επιχείρησης, με τα πολύ δημοφιλή scooter της Sym να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο όγκο. Σημαντικές προσθήκες ήταν η 400cc naked μοτοσυκλέτα της CF Moto, αλλά και η παρουσία της Brixton με τις κλασσικού στυλ μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες της.

John Motors – KTM και Husqvarna

1ο Limassol Motor Show & Motion - John Motors

Ένα από τα πιο όμορφα περίπτερα στο χώρο και με έντονο το πορτοκαλί χρώμα ήταν αυτό της KTM και της Husqvarna, όπου παρέλασαν πολλές χωμάτινες μοτοσυκλέτες, οι νέες adventure και touring δημιουργίες της Αυστριακής εταιρείας και η εντυπωσιακή Super Duke 1290.

Demstar – Honda

1ο Limassol Motor Show & Motion - Demstar Honda

Το περίπτερο της Honda βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τα αυτοκίνητα της εταιρείας, ξεχωρίζοντας κάπως από την υπόλοιπη έκθεση όπου βρίσκονταν αποκλειστικά και μόνο μοτοσυκλέτες. Η Ιαπωνική φίρμα είχε τρεις εκπροσώπους στο χώρο, με την Africa Twin να ποζάρει με αρκετά αξεσουάρ, τραβώντας τα βλέμματα των επισκεπτών.

 

Εν κατακλείδι

Το 1ο Limassol Motorshow & Motion ήταν ένα γεγονός που έλειπε από τη Λεμεσό, μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι έλειπε γενικά από το νησί. Μια εκδήλωση με πολλούς εκθέτες, με πολλά πράγματα να ασχοληθείς, με αρκετές επιλογές για να διαλέξεις το μελλοντικό σου μεταφορικό μέσο.

Ότι και να πούμε όμως εμείς, ο κόσμος ήταν αυτός που απέδειξε με την παρουσία του ότι οι εκδηλώσεις αυτού του είδους χρειάζονται. Άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να πάει ένα βήμα παραπέρα η – τόσο παρεξηγημένη – μοτοσυκλέτα στην Κύπρο, είναι η προβολή της.

Και αυτή τη φορά όλα έγιναν σωστά και οι δίτροχες καλλονές επέδειξαν την ομορφιά τους στο κοινό, χάρη σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Εμείς, το μόνο που θα ευχηθούμε είναι να δούμε και άλλες τέτοιες προσπάθειες να γίνονται στην Κύπρο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις μοτοσυκλέτες και τους μοτοσυκλετιστές.