Βασίλης Κορωνάκης – ADAC Junior Cup – Week 40

Μερικές φορές, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για εμάς εδώ στο site να επιλέξουμε τον αναβάτη της εβδομάδας. Όταν μάλιστα υπάρχει έντονη αγωνιστική δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Από την άλλη υπάρχει και ο Βασίλης Κορωνάκης, το ελληνόπουλο που με την εμφάνισή του στο ADAC Junior Cup δεν μας άφησε εναλλακτικές.

Ο Βασίλης εμφανίστηκε στο Assen της Ολλανδίας για πρώτη φορά το περασμένο τριήμερο, σε μια πίστα δύσκολη και ιδιαίτερα τεχνική, όπου έχουν δυσκολευτεί πολλοί μεγάλοι αναβάτες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.

Στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν 6ος, δίνοντας υποσχέσεις για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στα δύο Σκέλη που θα ακολουθούσαν. Αυτό που έκανε όμως ο νεαρός Κορωνάκης, δεν το περίμενε κανείς. Πιθανότατα ούτε ο ίδιος, ίσως ούτε και ο manager της ομάδας του Βασίλη, ο Σάκης Σκούρτας.

Ο νεαρός Κερκυραίος όμως είχε πάρει την απόφασή του. Αυτή ήταν να κατατροπώσει τον ανταγωνισμό που είχε έρθει από οκτώ διαφορετικά κράτη. Μια απόφαση που θα τον έφερνε νικητή και στους δύο αγώνες, σε διαφορετικές συνθήκες, σε δύο εντελώς διαφορετικά σενάρια.

Ο Βασίλης νίκησε στον βρόχινο πρώτο αγώνα, δημιουργώντας μια τεράστια διαφορά από τους διώκτες του. Νίκησε και στο δεύτερο, σε στεγνό οδόστρωμα, τερματίζοντας ως ο κορυφαίος σε μια πολύ δυνατή, τριπλή μάχη.

Όλα τα παραπάνω απέδειξαν ότι η ταχύτητα του Κορωνάκη στην Ολλανδία δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, δεν ευνοήθηκε παραδείγματος χάρην από τις δύσκολες συνθήκες του Α’ Σκέλους. Ο Βασίλης απέδειξε ότι είναι πολύ γρήγορος παντού και δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μια νίκη σε ένα κύπελλο με ενιαίου τύπου μοτοσυκλέτες.

Και παρ’ όλο που το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε την κατοχύρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK από τον Jonathan Rea και μερικές ακόμη αξιοσημείωτες εμφανίσεις Παγκοσμίου επιπέδου, η εμφάνιση του Βασίλη ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Ήταν λες και έπαιρνε σάρκα και οστά η ελπίδα μας. Η ελπίδα όλων μας ότι αυτή η χώρα μπορεί να γεννήσει πολύ μεγάλους αναβάτες που μπορούν να σταθούν στα διεθνή πρωταθλήματα με αξιώσεις. Αναβάτες όπως ο Βασίλης Κορωνάκης, ο Γιάννης Περιστεράς, ο Νότης Παπαπαύλου, o Κυριάκος Λιούτας κ.ά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με την ευχή να τον δούμε (και αυτόν) κάποια στιγμή στα Grand Prix, ο Βασίλης Κορωνάκης είναι ο αναβάτης της 40ης εβδομάδας του 2017!