Moto2 Aragon – Race – Τρομερή Ιταλική μονομαχία με νικητή τον Morbidelli

Έπειτα από μια επική μονομαχία με τον συμπατριώτη του, Mattia Pasini, ο Franco Morbidelli έφτασε στην όγδοη νίκη της φετινής χρονιάς, πιέζοντας ως το νήμα για την επιτυχία. Το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου ‘κατοχυρώθηκε’ από τον poleman Miguel Oliveira και την KTM του.

Ο αγώνας της μεσαίας κατηγορίας πήρε εκκίνηση με ηλιόλουστες συνθήκες και πολύ καλές θερμοκρασίες, οι οποίες προμήνυαν δυνατές μάχες στην πίστα της Aragon. O Miguel Oliveira ήταν αυτός που οδήγησε την κούρσα στα πρώτα στάδιά της, όμως ο Morbidelli ήταν αποφασισμένος να επανορθώσει το λάθος που έκανε στις βρεγμένες συνθήκες του Misano.

Ο Ιταλός ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή πριν το τέλος του πρώτου γύρου, περνώντας διαδοχικά τους Pasini, Marquez και Oliveira. Πίσω από τον Morbidelli, ο Pasini έδειχνε για άλλη μια φορά φέτος την ταχύτητά του, θέλοντας να μείνει μαζί με τον συμπατριώτη του στην κορυφή του αγώνα.

Και τα κατάφερε περνώντας τον Oliveira μόλις στον δεύτερο γύρο του αγώνα, με τον Πορτογάλο να αντεπιτίθεται δύο γύρους αργότερα. Ο Ιταλός όμως κατάφερε να απαντήσει άμεσα, την ώρα που ο Morbidelli ξέφευγε κάπως στην 1η θέση.

Με τον αναβάτη της Marc VDS να προηγείται σχεδόν 1sec από τον Pasini, όλα έδειχναν ότι ο ‘Morbido’ θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτή του τη διαφορά. Όμως ο Pasini είχε άλλη άποψη και κυνήγησε με σθένος τον συμπατριώτη του, όντας ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα στα μισά του αγώνα.

Ο Pasini – οδηγώντας για μια ακόμη φορά εντυπωσιακά και με συνεχείς πλαγιολισθήσεις – ‘ψαλίδισε’ τη διαφορά του από τον Morbidelli, προετοιμαζόμενος για επίθεση. Η πρώτη εξ’ αυτών ήρθε στον 13ο γύρο, όμως κατάφερε να κρατηθεί στην πρωτοπορία μόλις τρεις γύρους αργότερα – στη δεύτερή του επίθεση.

Η μάχη των δύο αναβατών συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς ο Pasini δεν ήταν σε θέση να ξεφύγει από το στόχαστρο του πρωτοπόρου του φετινού πρωταθλήματος. Έτσι, ο Morbidelli αντεπιτέθηκε επιτυχημένα στον 18ο γύρο, όμως ο αντίπαλός του είχε αποφασίσει να του κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη.

Στο μεταξύ, ο Oliveira – που είχε μείνει ως και 3sec μακριά από το δίδυμο της κορυφής – κατάφερε να επωφεληθεί από τις μάχες τους, πλησιάζοντάς τους συνεχώς στους τελευταίους γύρους. Όμως ο αναβάτης της KTM δεν έφτασε ποτέ αρκετά κοντά τους, με τη νίκη να κρίνεται τελικά ανέμεσα στους Morbidelli και Pasini μόλις στον τελευταίο γύρο.

Moto2 Aragon 2017 Morbidelli VS Pasini
Αυτή ήταν η διαφορά που χώριζε τους Franco Morbidelli και Mattia Pasini μετά το μέσο του αγώνα… ούτε μία ρόδα!

Οι δύο αναβάτες άλλαξαν δύο φορές θέσεις μεταξύ τους και στον προτελευταίο γύρο, με τον Morbidelli να ξεκινά τον τελευταίο από πλεονεκτική θέση. Ο ‘Paso’ όμως ‘βούτηξε’ στην εσωτερική του Morbidelli στην Στροφή 4, με τον αναβάτη της Marc VDS να απαντά με μια πολύ δυνατή κίνηση στην είσοδο της Στροφής 9.

Οι δύο τους σχεδόν ακούμπησαν και ο Michael Bartholemy (ιδιοκτήτης της Marc VDS) ανέπνεε βαριά από το άγχος του στα box της ομάδας, καθώς μια ενδεχόμενη πτώση του αναβάτη του θα έδινε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος στον Thomas Luthi που οδηγούσε ως εκείνη την ώρα από την 4η θέση.

Όμως, παρά την ριψοκίνδυνη κίνηση του Morbidelli, και οι δύο αναβάτες έμειναν όρθιοι. Ο Pasini ανοίχτηκε κάπως, ενώ στη συνέχεια πίεσε τον αντίπαλό του ως και το νήμα όπου ηττήθηκε για μόλις 0.145sec, έχοντας όμως να επιδείξει ακόμη μια τρομερή φετινή εμφάνιση που του χάρισε το τρίτο του φετινό βάθρο.

Ο Morbidelli από την μεριά του έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα, αυξάνοντας την βαθμολογική του υπεροχή στους 21 βαθμούς. Πέραν αυτού όμως έδωσε και ένα ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους του, με μια αποστομωτική νίκη.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Oliveira (το έκτο της χρονιάς), τη στιγμή που ο teammate του, Brad Binder, έκανε μια σπουδαία εμφάνιση στην 5η θέση. Ο Νοτιοαφρικανός βρίσκει σιγά σιγά τη φόρμα του πάνω στην KTM του και πάλεψε ως το τέλος με τον Luthi για την 4η θέση.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Navarro, Corsi, Nakagami, Cortese και Bagnaia. Ο Marquez – παρά την πολύ καλή εκκίνησή του – τέθηκε εκτός αγώνα, καθώς εγκατέλειψε από πόνους που προήλθαν από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Aragon Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto2 Aragon Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results