Μήπως αυτός είναι ο προάγγελος της νέας Honda CB1000R;

Δύο μήνες πριν γράφαμε μέσα σε αυτό το άρθρο ότι η Honda ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια έκδοση της ‘γερασμένης’ πλέον CB1000R και αυτή η πρόταση που θα δείτε στις φωτογραφίες προέρχεται από την ίδια την εταιρεία! 

Η Ιαπωνική φίρμα ετοίμασε μια ‘γυμνή’ μοτοσυκλέτα για χάρη του Glemseck 101, ενός γεγονότος για μοτοσυκλέτες και αναβάτες όπου πραγματοποιούνται αγώνες από σημείο σε σημείο. Για το εφετινό Sprint International λοιπόν, η Honda ζήτησε από τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή των 500cc, Freddie Spencer, να οδηγήσει το νέο της δημιούργημα.

Μια μοτοσυκλέτα που έχει ‘μπόλικες’ Superbike καταβολές, καθώς η βάση της προέρχεται από την νέα Honda CBR1000RR SP που είδαμε να παρουσιάζεται για την φετινή αγορά από τους Ιάπωνες. Φυσικά έχει αρκετές τροποποιήσεις, όμως στην εμφάνιση ξεχωρίζει το γεγονός ότι η Honda ‘έγδυσε’ στην κυριολεξία την CBR της, για ένα πιο ‘άγριο’ και ‘γυμνό’ αποτέλεσμα.

Το υποπλαίσιο έχει γίνει αλουμινένιο (όπως είναι στη μοτοσυκλέτα που αγωνίζεται στο WSBK), ενώ την ίδια οδό έχει ακολουθήσει και το τεπόζιτο. Το ψαλίδι μάκρυνε κάπως, η τελική μετάδοση ‘κόντυνε’ για ακόμη πιο… ‘σπιρτόζικο’ αποτέλεσμα, ενώ η εξάτμιση τιτανίου της Acrapovic φροντίζει τόσο για την απόδοση όσο και για την πιο ωραία ‘μελωδία’ στα αυτιά του αναβάτη.

Honda CBR1000RR SP naked is the new CB1000R?
Μήπως η Honda θέλει να μας πει κάτι με αυτή τη ‘γυμνή’ CBR1000RR SP;

Τέλος, σε μία κίνηση που θυμίζει τις Tuono της Aprilia, η Honda τοποθέτησε μόνο το μούτρο της CBR1000RR ώστε να φτάσει στο ‘γυμνό’ αποτέλεσμα που ήθελε. Η ουρά όμως, παρ’ ότι φαίνεται να προέρχεται και αυτή από CBR1000RR, εντούτοις θυμίζει περισσότερο αυτή της έκδοσης του 2016.

Τα παραπάνω είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως είναι και το εμπρός φτερό αλλά και το κάλυμμα του πλαισίου. Πως συνδέονται όμως όλα αυτά με την νέα CB1000R που αναμένεται να δούμε τον Νοέμβριο στην EICMA; Ίσως λοιπόν η Honda να ‘τολμήσει΄και στην παραγωγή μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας (αλλά με πιο… γήινα υλικά), μιας μοτοσυκλέτας η οποία θα είναι ουσιαστικά μια ‘ξεγυμνωμένη’ Superbike και όχι μια απλή ‘γυμνή’ μοτοσυκλέτα του λίτρου.

Αν το πράξουν αυτό οι Ιάπωνες θα σημαίνει ότι έχουν υιοθετήσει κάπως την Ευρωπαϊκή νοοτροπία, ακολουθώντας την ιδέα που εφάρμοσαν τόσο η Aprilia με την Tuono όσο και η BMW με την S1000R. Επιπρόσθετα, αν η νέα CB1000R έχει ‘ψυχή’ CBR, τότε εκτός από πολύ δύναμη και ένα πανάλαφρο πλαίσιο θα διαθέτει και όλα τα νέα ηλεκτρονικά ‘καλούδια’ της Superbike της Honda.

Για να δούμε, θα μας εκπλήξουν οι Ιάπωνες;