WSBK Portimao – Race 1 – Μονόλογος Rea

Ο Jonathan Rea πήρε μια άνετη νίκη στο σημερινό Α’ Σκέλος του Πορτογαλικού Γύρου των WSBK, την ώρα που οι δύο εργοστασιακές Ducati των Davies και Melandri συμπλήρωναν το βάθρο. Εκτός αγώνα έμεινε ο Tom Sykes λόγω μιας άσχημης πτώσης που είχε στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον poleman Jonathan Rea να διατηρεί τη θέση του στην πρώτη στροφή, με τους Eugene Laverty και Lorenzo Savadori να μένουν για λίγες στροφές μαζί του. Ο Βορειοϊρλανδός όμως ανέπτυξε πολύ γρήγορα έναν φρενήρη ρυθμό, αφήνοντας τους αντιπάλους του να τον παρακολουθούν να ‘χάνεται’ στον ορίζοντα, ανήμποροι να αντιδράσουν.

Πιο πίσω ο Chaz Davies είχε ανέβει στην 4η θέση πίσω από  το δίδυμο της Milwaukee Aprilia, από την 9η θέση την οποία και είχε στο grid. Ο Ουαλός, έχοντας και τον Melandri στον τροχό του, ρίχτηκε σύντομα στη μάχη της 2ης θέσης, ενώ ως τον πέμπτο γύρο είχε καταφέρει να περάσει τους δύο αναβάτες μπροστά του.

Ο Rea ως τότε είχε καταφέρει να ‘χτίσει’ μια διαφορά 5sec από το γκρουπ που ακολουθούσε, έτσι η υπόθεση νίκη είχε ήδη πάρει το δρόμο της. Μόνο ένα λάθος θα στερούσε στον αναβάτη της Kawasaki τη νίκη, όμως ο Rea ήταν αλάνθαστος και έφτασε στο νήμα 6.1sec νωρίτερα από τον Davies.

Ο αναβάτης της Ducati από την πλευρά του έκανε έναν μοναχικό αγώνα, καθώς δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε από κανέναν ως το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Melandri που τερμάτισε στην 3η θέση δεν μπόρεσε να μείνει μαζί με τον teammate του, παρ’ όλο που κατάφερε να περάσει μαζί με τον Ουαλό τον Laverty.

Μάλιστα, στα τελευταία στάδια του αγώνα έπρεπε να αντισταθεί και στον Leon Camier, ο οποίος ‘έψαχνε’ το πρώτο του βάθρο με την MV Agusta. Τελικά, ο Βρετανός έμεινε εκτός πρώτης τριάδας για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η 4η θέση ήταν το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τον Camier και την ομάδα του.

Την πρώτη πεντάδα αναβατών συμπλήρωσε ο Michael van der Mark της Yamaha, νικώντας τον Jordi Torres της BMW. Πολύ πίσω κατέληξαν οι Laverty και Savadori, οι οποίοι παρά τις πολύ καλές θέσεις που είχαν στη σχάρα της εκκίνησης, κατέληξαν στη θέση 7 και 8 αντίστοιχα.

Τη δεκάδα ‘έκλεισαν’ οι Fores και Ramos, με τους Bradl και Lowes να είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που σημείωσαν πτώση.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Portimao 2017 Αποτελέσματα Αγώνα - Race 1 Results
WSBK Portimao 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 1 Results