Project Pisstake – Μια Suzuki Hayabusa με (σχεδόν) 1000 ίππους!

Το project Pisstake ανήκει σε μια Βρετανική ομάδα που συμμετέχει σε αγώνες dragster – την Big CC Racing, η οποία έχει χρησιμοποιήσει μια πρώτης γενιάς Suzuki Hayabusa ως βάση για ένα εγχείρημα που ‘αγγίζει’ τους 1000 ίππους.

Μια πρώτη ματιά δεν αρκεί για να καταλάβεις τι γίνεται. Ειδικά αν την κοιτάξεις από πίσω, από δεξιά ή από μπροστά, όμως η θέα του τεράστιου ‘μανιταριού’ που εξέχει από το αριστερό fairing της Hayabusa, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προβληματίσει τις σκέψεις σου.

Αυτό είναι και το μόνο ‘στοιχείο’ που σου δίνει η μοτοσυκλέτα της Big CC Racing, ότι κάτι ‘δεν πάει καλά’. Ή για να το πούμε καλύτερα, κάτι πάει εξαιρετικά καλά. Τόσο καλά που η ιπποδύναμη της μοτοσυκλέτας φθάνει το εξωπραγματικό νούμερο των 935hp.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, αυτή η Hayabusa είναι η δυνατότερη βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα του κόσμου και ακούγοντας τα τεράστια ποσά ισχύος που παράγει, δεν βρίσκουμε τον λόγο να μην τους πιστέψουμε.

Για την ακρίβεια – και σε σύγκριση με μια εργοστασιακή Hayabusa (της ίδιας γενιάς) – η ιπποδύναμή της έχει αυξηθεί κατά 6(!) φορές, ξεπερνώντας αυτή τη στιγμή τους 1000 ίππους στον στρόφαλο!

Τέλος, να πούμε ότι η Big CC Racing αγωνίζεται με μια μοτοσυκλέτα dragster που φέρει τον ίδιο κινητήρα (με τις ίδιες τροποποιήσεις) με την μαύρη μοτοσυκλέτα που κοσμεί την κεντρική μας φωτογραφία, με τις διαφορές των δύο μοτοσυκλετών να εντοπίζονται στην διαφορετική εξάτμιση, το μεγαλύτερο turbo (το έχει η έκδοση ‘δρόμου’!) και φυσικά το ‘στήσιμο’ που απαιτείται για μια συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες.

Suzuki Hayabusa Turbo 1000 ίππους Big CC Racing
Αυτή είναι η Suzuki Hayabusa Turbo με τους 1000 ίππους με την οποία αγωνίζεται η Big CC Racing