Παρουσίαση – Yamaha X-Max 125 2018

Η Yamaha, μετά την ανανέωση των scooter X-Max 400 και X-Max 300 δεν μπορούσε να αφήσει πίσω και το μικρό της σειράς, το X-Max 125 2018.

Το X-Max 125 είναι ένα sport scooter ιδανικό για την μετακίνηση στην πόλη που συνδυάζει άνεση, πρακτικότητα, κομψότητα και λειτουργικότητα. Η Yamaha μετέφερε όλη την τεχνογνωσία από τα πιο μεγάλα scooter και στα πιο μικρά, προσθέτοντας αρκετή τεχνολογία.

Yamaha X-Max 125 2018
Το νέο Yamaha X-Max 125 του 2018

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 124cc και είναι προσαρμοσμένος στις προδιαγραφές Euro 4.
Το X-Max 125 – όπως και τα πιο μεγάλα X-Max – φέρει για την εμπρός ανάρτηση ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 110mm, ενώ τα διπλά πίσω αμορτισέρ έχουν διαδρομή 75mm. Η Yamaha μετέφερε το τηλεσκοπικό πιρούνι από τις μοτοσυκλέτες στα scooter για καλύτερη σταθερότητα στον δρόμο.
Υπάρχει Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Traction control) καθώς και ABS. Στα φρένα υπάρχει μονός δίσκος 276mm ενώ πίσω υπάρχει μονός δίσκος 245mm. Υπάρχει επίσης σύστημα smart key που μπορεί να εκκινήσει τον κινητήρα χωρίς κλειδί για ευκολία.
Στην εργονομία, έχει ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα καθώς και ρυθμιζόμενο τιμόνι σε δύο στάσεις, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες και χαρακτηριστικά του οδηγού. Η σέλα είναι σε ύψος 795mm και είναι άνετη τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη.

Yamaha X-Max 125 - Μεγάλος ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα
Μεγάλος ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα

Παρόλο που είναι αρκετά συμπαγές, κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που μπορεί να μεταφέρει δύο full-face κράνη. Η Yamaha έχει προσέξει και τις πιο μικρές λεπτομέρειες και μια από αυτές είναι το φως στον αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχει επίσης παροχή ρεύματος 12v για φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ η οθόνη των οργάνων είναι μεγάλη και LCD.
Το ρεζερβουάρ είναι 13 λίτρων και η Ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται μεγάλη οικονομία στα καύσιμα.
Το βάρος είναι 175 κιλά γεμάτη. Μπροστά ο τροχός είναι 15 ιντσών ενώ πίσω 14 ιντσών.
Στον φωτισμό έχει διπλούς LED προβολείς μπροστά, μια τεχνολογία που συναντούμε και για το πίσω φωτιστικό σώμα.

Το καινούργιο X-Max 125 είναι ιδανική λύση για κάποιο νεοεισερχόμενο στον κόσμο των scooter αλλά και για κάποιο που ψάχνει μέσο για να κινείται τόσο στην πόλη όσο και εκτός . Μια πρόταση από την Yamaha για το 2018 που αναμένεται να συνεχίσει τις πολύ καλές πωλήσεις του προηγούμενου μοντέλου, ειδικά αν συνδυαστεί με μια καλή τιμή.

Yamaha X-Max 125 2018
Yamaha X-Max 125 2018