1ος Παγκύπριος Αγώνας Motocross – Λίμνη – Δελτίο Τύπου

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου είναι η διοργανώτρια λέσχη που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του 1ου Παγκύπριου αγώνα motocross την νέας αγωνιστικής περιόδου, μια σαιζόν που εκκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο από την πίστα της Λίμνης, στο Παραλίμνι.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:


Από την επαρχία Αμμοχώστου κάνουμε αρχή τους αγώνες μοτοκρός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Η πρώτη αγωνιστική συνάντηση θα γίνει στις 24/09/2017 στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις αγώνων μοτοσικλέτας Λίμνης στο Παραλίμνι.

Τα μεγάλα ονόματα του Κυπριακού μοτοκρός αναμένεται να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, μαζεύοντας τους πρώτους σημαντικούς βαθμούς του πρωταθλήματος που θα τους δώσει ώθηση και δύναμη για να ακολουθήσουν και να διεκδικήσουν το εννέα αγώνων πρωτάθλημα.

Η νέα πίστα έχει κατασκευαστεί και εγκριθεί από τη Κ.Ο. Μοτοσικλέτας πριν λίγους μήνες. Έχει μήκος 1750 μέτρα και 8 μέτρα πλάτος. Διαθέτει 6 μεγάλα άλματα κυρίως τραπέζια από 25 μέχρι και 35 μέτρα μήκος. Επίσης ανηφορικό άλμα σκράπ και 3 άλματα σκι.

Επίσης διαθέτει σαμάρια 15 και 8 μέτρων, ανοικτές, παρατεταμένες και ‘S’ στροφές. Το αυτόματο σύστημα ποτίσματος κάνει ποιο εύκολη τη δουλειά των μελών της λέσχης στο πότισμα, αφού σε πολύ λίγο χρόνο η πίστα μπορεί βρεχτεί προσφέροντας στις μοτοσικλέτες και αναβάτες πρόσφυση για καλύτερη και ποιό γρήγορη οδήγηση.

Η οργανωτική επιτροπή και τα μέλη της λέσχης κάνουν ότι είναι δυνατόν οι αθλητές και θεατές να απολαύσουν τον αγώνα και τη μέρα τους. Έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί και η κερκίδα χωρητικότητας 300 θέσεων η οποία έχει 100% θέαση του αγωνιστικού χώρου ώστε οι θεατές να μην χάνουν τις μονομαχίες των αναβατών στη πίστα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού κανονισμού των παραρτημάτων του, τον πειθαρχικό κώδικα αγώνων μοτοσικλέτας της Κυπριακής ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας . Οι κατηγορίες που λαμβάνουν μέρος σύμφωνα με τη προκήρυξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας είναι οι MX1, MX2, MX3, MX3OVER, MX4, MX85, MX65 και MXVET.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 10:00 π.μ. και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15:00 μ.μ.


Το BikersTime.com θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά ολόκληρο το φετινό Κυπριακό πρωτάθλημα motocross, ενώ στην ιστοσελίδα μας θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την κατάταξη του εκάστοτε αγώνα αλλά και την βαθμολογική κατάταξη όλων των κατηγοριών.