Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές η BMW S1000RR για το 2018

Η BMW S1000RR είναι μια καθαρόαιμη Superbike μοτοσυκλέτα, η οποία για αρκετό καιρό ήταν το σημείο αναφοράς για την κατηγορία της. Από το 2009 (όταν και παρουσιάσθηκε) μέχρι σήμερα, οι Βαυαροί  δεν έχουν σταματήσει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας σε διάφορους τομείς όπως το πλαίσιο, της αναρτήσεις, τον κινητήρα κ.ά.

Παρά το γεγονός ότι μια νέα Superbike της BMW ‘πιάστηκε’ επ’ αυτοφώρω να δοκιμάζεται πριν λίγους μήνες (θυμηθείτε εδώ), η μοτοσυκλέτα του 2018 δεν θα έχει τελικά αλλαγές στον κινητήρα της. Σύμφωνα με το συμβούλιο εκπομπών ρύπων της Καλιφόρνια (CARB), ο κινητήρας της S1000RR δεν φαίνεται να παρουσιάζει αλλαγές, καθώς οι ρύποι που εκπέμπει είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς του μοντέλου του 2017.

Ο κινητήρας της BMW παραμένει ο υδρόψυκτος τετρακύλινδρος των 999 κυβικών εκατοστών, με τους 199 ίππους και τα 113 Nm ροπής στις 10.500 rpm. Έτσι, η μοτοσυκλέτα που είδαμε να δοκιμάζεται από την Γερμανική εταιρεία νωρίτερα μέσα στη χρονιά, φαίνεται ότι θα είναι μοντέλο επόμενης χρονιάς – πιθανότατα του 2019.

Για αυτό και δεν αναμένεται βραχυπρόθεσμα κάποιο πρωτότυπο, ενώ όλα μαρτυρούν πως ούτε στην έκθεση EICMA θα δούμε κάτι ουσιαστικά διαφορετικό από την BMW στην κατηγορία Superbike για το 2018. Φυσικά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στις εξωτερικές επιφάνειες της μοτοσυκλέτας, αλλάζοντας το σχεδιασμό της S1000RR, το style της και την αεροδυναμική της.

Με τον κινητήρα να παραμένει ίδιος, το 2018 περιμένουμε αλλαγές κυρίως στα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας και αναμένουμε τον εκσυχρονισμό-εκμοντερνισμό του πίνακα οργάνων.