Romano Fenati – Moto3 – Week 37

Ακόμη μια εβδομάδα πέρασε, ακόμη ένα αγωνιστικό τριήμερο ολοκληρώθηκε. Και, παρ’ ότι το Grand Prix του Misano πραγματοποιήθηκε σε βρεγμένες συνθήκες, εντούτοις μας χάρισε σπουδαίες στιγμές και έναν εξαιρετικό Αναβάτη της Εβδομάδας. Τον Romano Fenati.

Ο Ιταλός αναβάτης πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στον εντός έδρας αγώνα του για τη Moto3. Ήταν καταιγιστικός καθ’ όλη τη διάρκεια του GP, τέθηκε επικεφαλής της κούρσας από νωρίς και στη συνέχεια ξεκίνησε να οδηγεί με απαράμιλλο ρυθμό, ξεφεύγοντας από το οπτικό πεδίο των αντιπάλων του.

Η διαφορά του από τους διώκτες του έφτασε στον τερματισμό τα 28 ολόκληρα δευτερόλεπτα, θυμίζοντας μια παλαιότερη νίκη του Ιταλού στην Jerez το 2012. Τότε ο Fenati είχε κερδίσει με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (36sec) και πάλι σε βρεγμένο οδόστρωμα, δείχνοντας πόσο καλό αυτοέλεγχο αλλά και αίσθηση έχει σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Με τη νίκη του στο Misano ο Ιταλός έδειξε και πάλι τα παραπάνω στοιχεία, ενώ πλέον πέρασε και στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αλάνθαστη οδήγησή του ήταν αυτή που του έδωσε τον τίτλο του αναβάτη της εβδομάδας!