MotoGP – Το προσωρινό πρόγραμμα του 2018 με προσθήκες, ίσως και αλλαγές

Η διοργανώτρια αρχή των Grand Prix ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του 2018, το οποίο αφορά τις κατηγορίες MotoGP, Moto2 και Moto3. Η σημαντικότερη αλλαγή στο πρόγραμμα αγώνων της νέας χρονιάς είναι η προσθήκη του GP της Ταϋλάνδης, μια προσθήκη που θα φτάσει το συνολικό αριθμό αγώνων στους 19 (έναντι των 18 που είχαμε έως τώρα).

Η αρχή της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί – παραδοσιακά πια – υπό το φως των προβολέων της πίστας του Qatar, ενώ εξίσου παραδοσιακά η σαιζόν θα κλείσει με το Γύρο της Valencia στην Ισπανία. Η προσθήκη του Grand Prix της Ταϋλάνδης τοποθετήθηκε ανάμεσα σε αυτό της Aragon και στο GP Ιαπωνίας, με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα να είναι η 7η Οκτωβρίου 2018.

Αλλαγές ίσως υπάρξουν και στο Βρετανικό GP, μετά και το ‘ναυάγιο’ που είχε η συμφωνία της Dorna και η πίστας της Ουαλίας. Να θυμίσουμε ότι το Silverstone διεξήγαγε αγώνες αντί της Ουαλικής πίστας, έως ότου η τελευταία ολοκληρωθεί.

Τώρα μένει να δούμε αν ο Γύρος της Βρετανίας θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται στο Silverstone ή αν το MotoGP επιστρέψει στα παλιά του ‘λημέρια’ στο Donington Park. Τέλος, το καλοκαιρινό διάλειμμα αναβατών και ομάδων μειώθηκε από τις τέσσερις εβδομάδες σε τρεις.

 Δείτε αναλυτικά το προσωρινό πρόγραμμα της νέας χρονιάς:
MotoGP - Το προσωρινό πρόγραμμα του 2018
MotoGP – Το προσωρινό πρόγραμμα του 2018