Moto2 – Με πέντε συμμετοχές η KTM για το 2018-19

Η KTM επεκτείνει τον αριθμό των μοτοσυκλετών που θα την εκπροσωπούν στο grid της μεσαίας κατηγορίας για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς για το 2018 και 2019 οι Αυστριακοί θα έχουν πέντε μοτοσυκλέτες αντί για δύο που είχαν έως τώρα.

Από το 2017 η KTM συμμετέχει με δύο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες στην μεσαία κατηγορία των Grand Prix, με τους Miguel Oliveira και Brad Binder να την εκπροσωπούν ως τώρα επάξια. Λόγω του ότι οι κινητήρες παρέχονται αποκλειστικά από τη Honda ως και το 2019, οι Αυστριακοί ‘χτίζουν’ τις δικές τους μοτοσυκλέτες γύρω από τους κινητήρες της Honda CBR600RR.

Από το 2018 όμως και με συμβόλαιο δύο ετών, η KTM θα παρέχει πέντε μοτοσυκλέτες στην πολύ ανταγωνιστική Moto2. Δύο μοτοσυκλέτες θα δωθούν στην εργοστασιακή ομάδα της (Red Bull KTM Ago) και άλλες τρεις στην ομάδα του Fred Corminboeuf (ιδιοκτήτης της ομάδας με την οποία αγωνίζεται ο Thomas Luthi).

Η ομάδα που έχει τη βάση της στην Ελβετία μετρά ήδη πολλές νίκες στο ενεργητικό της, ενώ ο Luthi της έχει χαρίσει και την πιο πρόσφατη νίκη της (Brno – 2017). Η συνεργασία των δύο πλευρών έγινε ευκολότερη χάρη στην μακροχρόνια συνεργασία της ομάδας του Corminboeuf με την εταιρεία αναρτήσεων WP, η οποία ανήκει στην ΚΤΜ.

Τώρα – και με την KTM να έχει να επιδείξει πέντε βάθρα στην πρώτη της χρονιά στη Moto2 – τα πράγματα έγιναν ακόμη ευκολότερα, με τις δύο πλευρές να συμβαδίζουν για τα επόμενα δύο χρόνια. Εκ μέρους της KTM, ο Jens Hainbach δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη συνεργασία στη Moto2 και με την CGBM Evolution, καθώς εμβαθύνει την KTM ακόμη περισσότερο στη Moto2 με μια ακόμη δυνατή ομάδα. Οι υπηρεσίες πελατών μας στη Moto2 οδεύουν με παρόμοιο τρόπο όπως κάναμε και στη Moto3.

«Είχαμε μια συνεργασία με την CGBM για αρκετά χρόνια, παρέχοντάς τους με επιτυχία και νίκες τις αναρτήσεις WP, έτσι γνωρίζουμε ήδη την ηθική της δουλειάς τους. Μας αρέσει αυτή η ηθική. Ταιριάζει απόλυτα με τη δική μας. Ο Sam Lowes έχει επιβεβαιωθεί (ως αναβάτης) καθώς οδηγεί γνωρίζοντας πως να κερδίσει στην Moto2, έτσι ανυπομονούμε πολύ για το μέλλον στη Moto2.»

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας CGBM Evolution δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω επίσημα τη συνεργασία μας με την KTM για το 2018 και το 2019. Θα εξοπλίσουμε τους αναβάτες μας με τα υλικά τους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σχετικά με αυτό το βήμα στην ιστορία της CGBM Evolution. Θυμάμαι όταν φέραμε στην Moto2 τα συστήματα αναρτήσεων της WP, η οποία είναι εδώ και χρόνια συνεργάτης της KTM. Η αλλαγή σε KTM είναι ένα στρατηγικό βήμα για εμάς.»