Πλάνα της Kawasaki για H2 GT;

Την περασμένη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τη νέα Hayabusa turbo που ετοιμάζει η Suzuki για την αγορά του 2019, όμως, από ότι φαίνεται, η Kawasaki ετοιμάζει την απάντησή της με μια νέα sport touring μοτοσυκλέτα. Το όνομα αυτής; H2 GT.

Όπως πολύ σωστά θα μαντέψατε ήδη, η φημολογούμενη νέα μοτοσυκλέτα των ‘πράσινων’ θα βασίζεται στην H2. Μια μοτοσυκλέτα που από την πρώτη στιγμή που παρουσιάσθηκε ‘μαγνήτισε’ τα βλέμματα με την απόκοσμη εμφάνισή της και την θηριώδη ιπποδύναμή της, ειδικά στην έκδοση ‘R’. Τώρα η Kawasaki ακούγεται ότι θέλει να μεταφέρει αυτά τα στοιχεία στη νέα Grand Turismo μοτοσυκλέτα της, η οποία θα μπορεί να είναι πιο ‘φιλική’ προς τον αναβάτη, χωρίς όμως να αποχωριστεί το ‘τέρας’ από μέσα της.

Την διάδοση της φήμης έχει αναλάβει το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, το οποίο απεικονίζει μάλιστα και την υποτιθέμενη μορφή της H2 GT. ΣΤο δημοσίευμα όπου πρωταγωνιστεί η ‘νέα’ sport touring μοτοσυκλέτα της Kawasaki υπάρχουν και μερικές πληροφορίες, με το περιοδικό να αναφέρει ότι αυτή δεν θα είναι μια απλή αλλαγή της H2 σε μια ‘δίδυμη’ Grand Turismo.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός του ψηλότερου τιμονιού και τις απαιτούμενες αλλαγές στο αεροδυναμικό περίβλημα της H2, η GT θα φέρει δύο πολύ άνετα καθίσματα για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Στόχος άλλωστε θα είναι τα ταξίδια, τα πολύ γρήγορα ταξίδια. Έτσι οι παραπάνω αλλαγές φαντάζουν σίγουρες αλλά και επιβεβλημένες.

Έπειτα, το Young Machine κάνει λόγο για έξυπνη τεχνολογία στα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας, τα οποία θα είναι LED και θα προσαρμόζονται ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος. Εκτός αυτού, νέος θα είναι και ο περίφημος συμπιεστής της μοτοσυκλέτας, ο οποίος θα αναλάβει να ‘ηρεμήσει’ κάπως την ωμή δύναμη του τετρακύλινδρου κινητήρα των 998cc.

Τέλος, αν η νέα GT δεν είναι απλά μια φήμη, θα πρέπει να δούμε τι έχει στο νου της η Kawasaki σχετικά με τον συνοδευτικό εξοπλισμό της H2 GT. Μια τέτοια μοτοσυκλέτα θα πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για μακρινά και αστραπιαία ταξίδια και οι Ιάπωνες δεν συνηθίζουν να αφήνουν πράγματα στην τύχη τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Kawasaki δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τίποτε σχετικά με το φημολογούμενο νέο μοντέλο της, όμως, όπως λένε, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο… ‘καπνός’ προέρχεται κατ’ ευθείαν από την Ιαπωνία, τότε η ‘φωτιά’ μπορεί να ‘ανάψει’ πολύ σύντομα…