Μια διαφορετική Ducati Hypermotard για το Pikes Peak

Αυτή δεν είναι μια φυσιολογική Ducati Hypermotard. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε, καθώς ο προορισμός της πλέον είναι ένας· το Pikes Peak International Hill Climb, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2018 στο Colorado!

Η Ducati Hypermotard είναι μια μοτοσυκλέτα η οποία με τους 110hp της μπορεί να προσφέρει απλόχερα την διασκέδαση στον αναβάτη της. Για να συμμετέχει όμως με αξιώσεις σε έναν τέτοιου είδους αγώνα έπρεπε να μετατραπεί σε κάτι διαφορετικό, σε μια μοτοσυκλέτα με κτηνώδη δύναμη, κορυφαίο κράτημα και λειτουργικό παρουσιαστικό.

Τι εννοούμε με τον όρο ‘λειτουργικό’; Εννοούμε μια εμφάνιση από την οποία θα απουσιάζουν τα ‘περιττά’ μέρη, συμβάλλοντας στην δίαιτα του συνόλου. Και ο Michael Woolaway έκανε ακριβώς αυτό· αφαίρεσε συνολικά 40kg από την Hypermotard, η οποία δύσκολα πλέον θυμίζει την αρχική εμφάνιση που έδωσε στη μοτοσυκλέτα της η Ducati.

Ducati Hypermotard Pikes Peak International Hill ClimbTo project του Woolaway για την Deus Ex Machima φέρει και τεχνολογία αλά MotoGP, καθώς, εκτός του κατασκευασμένου από ανθρακονήματα ‘κοστουμιού’ της μοτοσυκλέτας, έχουν τοποθετηθεί και αεροδυναμικά πτερύγια στο εμπρός μέρος της, που υπόσχονται να κρατήσουν τον εμπρός τροχό στο έδαφος.

Από που προέρχονται; Από αεροτομή μονοθεσίου της F1 λέει ο Woolaway, ο οποίος συνεργάστηκε και με τον Paul Taylor της Taylor Made Racing για την ολοκλήρωση του αεροδυναμικού περιβλήματος της Hypermotard. Από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένοι και οι τροχοί που προέρχονται από την BST.

Όσο για τον κινητήρα; Φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι απλό. Το δημιούργημα που έχει ως στόχο του την 1η θέση του αγώνα στο Pikes Peak φέρει έναν κινητήρα από Ducati 1198RS, ο οποίος αποδίδει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 200hp. Όχι και άσχημα για μια μοτοσυκλέτα που ζυγίζει γεμάτη σχεδόν 157kg, δεν νομίζετε;

Βέβαια το ‘γεμάτη’ αποκτά μια ξεχωριστή έννοια όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη Hypermotard, καθώς το τεπόζιτό της χωρά μέσα του λιγότερα από 10 λίτρα, όσα δηλαδή πιστεύει ο Woolaway ότι χρειάζονται ώστε να φτάσει η μοτοσυκλέτα στο τέρμα.

Τέλος, οι αναρτήσεις προέρχονται από την Andreani, θέλοντας να προσφέρουν στη μοτοσυκλέτα κορυφαίο κράτημα στον απαιτητικό αγώνα του Colorado.

Πως σας φαίνεται;

Πηγή: Deus Ex Mashima