Andrea Dovizioso – MotoGP – Week 33

Έπειτα από έναν επικό αγώνα την Κυριακή, ο Biker Of The Week αυτής της εβδομάδας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Κυρίες και κύριοι, ο Andrea Dovizioso γίνεται και πάλι ο σημαντικότερος αναβάτης της εβδομάδας για το BikersTime!

Έδωσε δυνατές μάχες σε έναν σκληρό αγώνα. Σε έναν αγώνα που έπρεπε να τα βάλει με έναν από τους πιο σκληρούς μονομάχους της μεγάλης κατηγορίας των Grand Prix. Ο Andrea όμως, με υπομονή, επιμονή και πολύ ταχύτητα, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Marc Marquez.

Και όχι οποιουδήποτε Marquez. Ενός Marquez που οδηγούσε τη Honda του τόσο καλά, όσο όταν τον βλέπεις να οδηγεί και είσαι σχεδόν βέβαιος ότι θα νικήσει.

Ο ‘DesmoDovi’ νίκησε λοιπόν τον αναβάτη της Honda με τον τελευταίο να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, σε μια πίστα που αν και έως πέρυσι οι Ducati ήταν κυρίαρχες, φέτος είδαμε τις μοτοσυκλέτες της Repsol εξαιρετικά δυνατές. Αυτό το αποδεικνύει και η 3η θέση του Pedrosa, φέρνοντας στην Ιαπωνική φίρμα το 2-3 στο Αυστριακό GP.

Το σπουδαίο στην εμφάνιση του Dovizioso ήταν η ψυχραιμία του. Μια ψυχραιμία που του έδωσε το ‘κάτι παραπάνω’ όταν ο Ισπανός αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα στον τελευταίο γύρο και ειδικά στην τελευταία στροφή.

Ο Ιταλός κρατήθηκε εκεί που έπρεπε όταν έπρεπε, καταφέρνοντας να αφήσει πίσω τον ‘αφηνιασμένο ταύρο’ Marquez, φτάνοντας με αυτό τον τρόπο στην τρίτη του φετινή νίκη. Πλέον, ο Τίτλος είναι στα σχέδια του Dovizioso – και πως να μην είναι, καθώς μετά και το τέλος του ενδέκατου αγώνα βρίσκεται μόνον 16 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Πολλοί ρωτούν αν είναι εφικτός ο Τίτλος για τον Ιταλό. Αν συνεχίσει έτσι, ναι, όλα είναι πιθανά. Γιατί ο φετινός Dovizioso, στα 31 του χρόνια, είναι ο καλύτερος Dovizioso που έχουμε δει ποτέ.