Moto3 Red Bull Ring – Race – Ασταμάτητος συνέχισε ο Mir

Ο Joan Mir συνέχισε τις φετινές εκπληκτικές του εμφανίσεις, κερδίζοντας με άνεση και τον Αυστριακό Γύρο. Στο βάθρο μαζί του βρέθηκε ο πολύ καλός σήμερα Phillip Oettl και ο Jorge Martin, με τον Ισπανό να επανέρχεται δυναμικά στην ενεργό δράση.

Ο αναβάτης της Leopard Racing εκκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση και την τέταρτη σειρά, όμως του πήρε μόνο έξι γύρους για να φτάσει στην κορυφή της κούρσας. Έκτοτε ο Mir δεν έχασε καθόλου τον έλεγχο του αγώνα, παρά την προσπάθεια του Oettl να τον προσπεράσει στον δέκατο γύρο.

Η απόπειρα του Γερμανού χτύπησε ‘καμπανάκι’ στον Mir, ο οποίος στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και χάθηκε από τους υπολοίπους, δημιουργώντας διαφορά της τάξεως των 3.045sec ως τη γραμμή του τερματισμού.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έφτασε στην έβδομη φετινή του νίκη, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του Valentino Rossi πετυχαίνοντας επτά ή περισσότερες νίκες στη μικρή κατηγορία. Πιο πίσω ο Oettl έδινε μάχες με τον Andrea Migno, με τον Ιταλό να σημειώνει πτώση στη Στροφή 1 του 17ου γύρου.

Έτσι, ο Oettl ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη 2η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Jorge Martin. Ο Ισπανός επέστρεψε στους αγώνες έπειτα από απουσία δύο Γύρων, κερδίζοντας στο νήμα τον Livio Loi για μόλις 0.008sec. Την πρώτη δεκάδα αναβατών συμπλήρωσαν οι Canet, Di Giannantonio, Rodrigo, Norrodin, Masia και Bastianini.

Ο Masia έκανε ένα ονειρικό ντεμπούτο στη σέλα της KTM, αντικαθιστώντας τον Darryn Binder. Ο 16χρονος έφτασε κάποια στιγμή ως και τη 2η θέση του αγώνα, υποχωρώντας στη συνέχεια στις πιο πίσω θέσεις.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Red Bull Ring Αποτελέσματα Αγώνα - Race Results
Moto3 Red Bull Ring Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results