Moto2 Brno – Race – Νικητής ο Luthi στον μειωμένης διάρκειας αγώνα

Ο Thomas Luthi κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της Moto2 στο Brno, έναν αγώνα που είχε διακοπή λόγω βροχής και διάρκεια μόλις 13 γύρους. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Alex Marquez, την ώρα που Miguel Oliveira έδινε στην KTM το πέμπτο φετινό της βάθρο.

Ο κυριακάτικος αγώνας της μεσαίας κατηγορίας εκκίνησε με στεγνές συνθήκες, με τον Mattia Pasini να είναι ο αναβάτης που τέθηκε επικεφαλής στους πρώτους επτά γύρους της κούρσας.

Ο Ιταλός αναβάτης είχε θέσει τις βάσεις για ακόμη ένα καλό φετινό αποτέλεσμα, όμως, η βροχή που έκανε την εμφάνισή της στον έβδομο γύρο, ανάγκασε τους κριτές να διακόψουν στη συνέχεια με κόκκινες σημαίες τον αγώνα.

Αυτό έγινε έναν γύρο μετά, με τον Pasini να έχει χάσει ήδη τα ηνία της κούρσας από τον Morbidelli, ενώ ο Ιταλός έχασε τη θέση του και από τους Oliveira-Marquez πριν έρθει η διακοπή στον όγδοο γύρο.

Μετά την επιστροφή τους στα pit, οι αναβάτες στήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα για την εκκίνηση της Moto2. Μια εκκίνηση που είδε τον Pasini να τοποθετεί την μοτοσυκλέτα του στην 1η θέση του grid, καθώς η σχάρα της εκκίνησης σχηματίστηκε με την κατάταξη που καταγράφηκε στο τέλος του έβδομου γύρου.

Moto2 BrnoThomas Luthi 2017
Ως δώρο Θεού ήρθε η βροχή για τον Thomas Luthi, ο οποίος κέρδισε με άνεση έναν αγώνα που αρχικά ίσως δεν είχε καμία ελπίδα να νικήσει

Καλύτερα από όλους έφυγε ο Thomas Luthi, ο οποίος πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από την πρώτη κιόλας στροφή, χωρίς να κοιτάξει έκτοτε πίσω του. Ο Pasini από την πλευρά του είχε πτώση μόλις στον πρώτο γύρο, βλέποντας έναν αρχικά καλό αγώνα να καταρρέει μέσα σε λίγη μόλις ώρα.

Στην κορυφή, ο Luthi είχε έναν εξωπραγματικό ρυθμό στις βρεγμένες συνθήκες, καταφέρνοντας να χτίσει μια διαφορά της τάξεως των 3sec από τον 2ο μέσα σε τρεις μόλις γύρους. Εκεί βρισκόταν ο Marquez, ο οποίος τελικά τερμάτισε 4.991sec μακριά από τον Ελβετό.

Σχεδόν 2sec πίσω από τον Ισπανό ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Oliveira, με τον Πορτογάλο να φτάνει σε ακόμη ένα φετινό βάθρο που τον τοποθετεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, παρέα με τον Marquez. Η 4η θέση πήγε στον Luca Marini, με τον Ιταλό να ολοκληρώνει μπροστά από τους Vierge, Corsi και Bagnaia που τερμάτισαν στις θέσεις 5, 6 και 7 αντίστοιχα.

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Morbidelli, ο οποίος από τη 2η θέση του grid της επανεκκίνησης ‘κατρακύλησε’ στην 9η μόλις στον δέυτερο γύρο. Τελικά ο Ιταλός πρωτοπόρος της βαθμολογίας κέρδισε μια θέση ως τον τερματισμό, όμως η 8η θέση του ήταν η χειρότερη του φετινή του επίδοση. Παράλληλα, η βαθμολογική του υπεροχή μειώθηκε στους 17 βαθμούς από τον νικητή Luthi.

Την τελική δεκάδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν δύο Αμερικανοί, με τον Remy Gardner (υιός του πρωταθλητή των 500cc, Wayne) και τον rookie Joe Roberts, να δίνουν όμορφες μάχες.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Brno 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Moto2 Brno 2017 Race Results
Moto2 Brno 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Moto2 Brno 2017 Race Results