Η Lightning ετοιμάζει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της για παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Η Lightning έχει ραντεβού με την ιστορία φέτος στο Bonneville, καθώς σε τέσσερις ημέρες από σήμερα οι Αμερικανοί ιδρυτές της θέλουν να τοποθετήσουν την LS-2?? στην κορυφή της λίστας των ταχύτερων μοτοσυκλετών παραγωγής του πλανήτη.

Η LS της Lightning συμπληρώνει το όνομά της με τον αριθμό-ρεκόρ ταχύτητας που πέτυχε την τελευταία φορά κατά την παρουσία της στο Speed Week του Bonneville, όπου πέτυχε 218mph (LS-218).

Για το 2017 όμως, η μοτοσυκλέτα των Αμερικανών έχει δύο ερωτηματικά μετά τον αριθμό ‘2’, καθώς οι κατασκευαστές της δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η τελική ταχύτητα που θα καταγράψει η μοτοσυκλέτα τους στο φετινό σημαντικό γεγονός!

Η Lightning είναι ήδη κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσυκλέτες παραγωγής με την LS-218, όμως για φέτος η εταιρία θέλει να ξεπεράσει και το ρεκόρ που πέτυχε η αγωνιστική Kawasaki H2R, η οποία σημείωσε 220mph.

Η τελική διαφορά μεταξύ των δύο μοτοσυκλετών είναι ιδιαίτερα μικρή και σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της εταιρίας, Richard Hatfield, η νέα Lightning αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ με σχετική άνεση.

Τι λέει λοιπόν ο κύριος Hatfield; Η βασική έκδοση της LS-218 αποδίδει 200hp, όμως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί η  εταιρία στο Bonneville αποδίδει ήδη 250hp, ενώ αναμένεται να φτάσει τους 300hp ως την διεξαγωγή του αγώνα.

Ο ίδιος ο Hatfield δοκίμασε την νέα μοτοσυκλέτα στο El Mirage λίγες εβδομάδες πριν, όπου σε μια μικρότερης απόστασης ευθεία κατάφερε να σημειώσει 212mph. Έτσι στην Lightning όλοι είναι αισιόδοξοι ότι το νέο τους δημιούργημα θα τα καταφέρει.

Πάντως, ο CEO της εταιρίας απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την τελική ταχύτητα που μπορεί να σημειώσει η μοτοσυκλέτα του, αναφέροντας ότι κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει αντίστοιχο το σύμπαν τον τιμωρεί…