Η Ducati ετοιμάζει την 959 Panigale Corse

Η Ducati – μετά την αποκάλυψη της τελευταίας έκδοσης της Panigale R – φαίνεται πως ετοιμάζει και μια ειδική έκδοση για την ‘μικρή’ superbike της, την 959 Panigale. Σύμφωνα λοιπόν με τον ιστότοπο motorcycle, η ειδική έκδοση που ετοιμάζεται θα ονομάζεται 959 Panigale Corse.

Όπως και στην περίπτωση της νέας Multistrada 1260 που αναμένεται για το 2018, οι αποκαλύψεις για τα σχέδια των Ιταλών έγιναν μέσω του CARB, το οποίο ασχολείται με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Sacramento της California. Επιπρόσθετα, τα ίδια έγγραφα έκαναν την εμφάνισή τους και στο Πρακτορείο Περιβαλλοντολογικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Enviromental Protection Agency).

Το μόνο που μπορούμε να πάρουμε ως πληροφορία από αυτά τα έγγραφα είναι τα στοιχεία για τους ρύπους που θα εκπέμπει η μοτοσυκλέτα, τα οποία όμως είναι ίδια με αυτά της βασικής έκδοσης της 959 Panigale. Αυτό σημαίνει ότι ο δικύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας των 955cc θα παραμένει απαράλλαχτος σε αυτή την έκδοση, αποδίδοντας τους ίδιους 158hp με την ‘απλή’ Panigale.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει αυτή την έκδοση ξεχωριστή; Ξεκινώντας από το οπτικό κομμάτι, η χρωματική επιλογή. Κάθε ειδική έκδοση ‘οφείλει’ να ξεχωρίζει στο μάτι και η 959 Panigale Corse δεν αναμένεται να αποτελεί εξαίρεση.

Έπειτα, αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν και στον τομέα των αναρτήσεων. Η 959 Panigale του 2017 έρχεται με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα της Showa 43mm και ένα επίσης ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της Sachs. Πιθανώς αυτά τα δύο μέρη να αλλαχθούν με προϊόντα της Öhlins, κάτι που συνηθίζει η Ducati στις ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της.

Στη συνέχεια, η Ducati θα μπορούσε να εμπλουτίσει το ηλεκτρονικό πακέτο της μοτοσυκλέτας της με προσθήκες από την 1299 Panigale. Μπορεί η βασική έκδοση να φέρει ήδη traction control και quickshifter, όμως η εταιρία του Borgo Panigale ίσως προσθέσει το wheelie control και το cornering ABS κάνοντάς την ακόμη πιο ελκυστική.

Με το όνομα ‘Corse’ να αποτελεί μια πολύ καλή τροφή για σκέψη, το σίγουρο είναι ότι οι υποθέσεις για τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας δίνουν και παίρνουν.

Κάτι που όμως είναι εξίσου σίγουρο, είναι το γεγονός ότι η ειδική έκδοση της ‘μικρής’ superbike της Ducati δεν θα αποτελεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση της 959, καθώς η Ducati ξέρει ότι δεν χρειάζεται να επενδύσει σε μια πανάκριβη εκδοση της μοτοσυκλέτας της η οποία θα απευθύνεται σε λίγους.