Το Volkswagen Group στερείται ψήφων για την πώληση της Ducati

Στην τελευταία μας ενημέρωση σχετικά με το σήριαλ της πώλησης της Ducati, σας είχαμε ενημερώσει ότι αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς η τελική απόφαση για το που θα καταλήξει η Ιταλική φίρμα πρέπει να εγκριθεί από τα εργατικά συνδικάτα του Volkswagen Group, τα οποία ελέγχουν το ήμισυ των ψήφων στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι οι ψήφοι ‘θέλουν’ τη Ducati να μένει στα χέρια των Γερμανών, καθώς οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με το ενδεχόμενο της πώλησης της ‘κόκκινης’ εταιρίας.

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος του Volkswagen Group ανέφερε ότι «το εποπτικό συμβούλιο δεν θα εγκρίνει την πώληση της Ducati, της Renk, ή της Man Diesel & Turbo. Όποιος μπορεί να διαβάσει τα αποτελέσματα εξαμήνου της VW θα έπρεπε να ξέρει· δεν χρειαζόμαστε χρήματα και οι θυγατρικές μας εταιρίες δεν είναι προς πώληση για κυνηγούς ευκαιριών.»

Αυτά τα λόγια του εκπροσώπου της VW έρχονται να ενδυναμώσουν περαιτέρω τους ισχυρισμούς των Γερμανών ότι η εταιρία δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση, ισχυρισμοί οι οποίοι δεν έχουν αλλάξει από την πρώτη στιγμή που ακούστηκαν οι φήμες περί πώλησης της Ιταλικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών.

Άλλωστε, οι πωλήσεις της Ducati έχουν σημειώσει άνοδο για το πρώτο εξάμηνο το 2017, έτσι, παρά τις προσφορές που ακούγονται κατά καιρούς και σε συνάθροιση με τα ισχυρά λόγια των εκπροσώπων της VW, το πιθανότερο είναι η εταιρία να μην αλλάξει χέρια.