Παρουσίαση – Honda CRF250R 2018

Μόλις λίγες ημέρες πριν, η Honda άφηνε – μέσω ενός video – να εννοηθεί ότι έρχεται η ώρα της αποκάλυψης μιας ολοκαίνουργιας motocross μοτοσυκλέτας για το 2018. Ο λόγος για την CRF250R, την οποία η νέα χρονιά θα την βρει με σημαντικές αναβαθμίσεις.

Η αρχή έγινε με την Honda να ετοιμάζει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα για την μοτοσυκλέτα της, ο οποίος έχει ως κύριους στόχους την καλύτερη εκμετάλλευση της δύναμης και τη βελτιωμένη επιτάχυνση.

Για να επιτύχει τους σκοπούς της, η Ιαπωνική εταιρία χρειάστηκε να τροποποιήσει τη διάμετρο και την διαδρομή του μονοκύλιδρου κινητήρα των 249.4cc, ενώ χρησιμοποιήθηκε νέος στρόφαλος και ‘βελτιωμένα εσωτερικά μέρη’.  Τι εννοούν με αυτό οι άνθρωποι της Honda; Ώσπου να υπάρξουν ολοκληρωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά.

Πάντως η Big ‘H’ αναφέρει ότι η νέα motocross μοτοσυκλέτα της είναι δυνατότερη και ταχύτερη από πριν, διαθέτοντας επιπλέον 9% περισσότερη δύναμη. Συνεχίζοντας με αναφορές σε ποσοστά, η Honda επισημαίνει ότι η νέα CRF250R είναι 3% ταχύτερη στα πρώτα 10 μέτρα και 3.6% ταχύτερη στο να φτάσει τα πρώτα 30, στοιχεία που παραπέμπουν απόλυτα στον τίτλο ‘Absolute Holeshot’ που έχει δώσει η εταιρία στο μοντέλο της.

Οι λάτρεις της χωμάτινης οδήγησης και των Honda θα χαρούν μαθαίνοντας ότι η νέα μοτοσυκλέτα φέρει μίζα στον εργοστασιακό της εξοπλισμό, η οποία αντικαθιστά την κλασσική μανιβέλα. Έτσι, για τον οποιοδήποτε λόγο και αν σβήσει η μοτοσυκλέτα, ένα πάτημα του κομπιού στα δεξιά του τιμονιού θα την επαναφέρει σε λειτουργία. Η μίζα αντλεί ισχύ από μια ελαφριά μπαταρία ιόντων-λιθίου, αυξάνοντας το βάρος του συνόλου μόλις κατά 1kg.

Honda CRF250R 2018 motocross Absolute Holeshot
Η Honda CRF250R του 2018 δανείζεται αρκετά στοιχεία από την CRF450R. Πλαίσιο, αναρτήσεις και τεπόζιτο είναι μόνο μερικά από αυτά

Επιπρόσθετα, η νέα CRF250R δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη της να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές χαρτογραφήσεις του κινητήρα, οι οποίες θα είναι πιο κατάλληλες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα του εδάφους.

Περνώντας στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις, παρατηρούμε ότι η μοτοσυκλέτα του 2018 δανείζεται τα μέρη αυτά από την μεγαλύτερή της αδελφή, την CRF450R. Το μεταξόνιο της νέας CRF250R είναι κατά 3mm κοντύτερο σε σχέση με την μοτοσυκλέτα του 2017, ενώ το εμπρός πηρούνι της Showa, SFF-TAC-Air, έχει δώσει την θέση του στο 49mm USD πηρούνι με ελατήρια και λάδια της ίδιας εταιρίας.

Τέλος, η Honda, έχοντας προσθέσει βάρος στην μοτοσυκλέτα της λόγω της προσθήκης της μίζας, αποφάσισε να την ‘αδυνατίσει’ αλλού, με το νέο πλαίσιο να ζυγίζει 340gr λιγότερα. Το νέο καπάκι της καμπάνας εξοικονομεί ακόμη 200gr στο συνολικό βάρος, ενώ το νέο τεπόζιτο που κατασκευάζεται από τιτάνιο (όμοιο με της 450R) αφαιρεί ακόμη 513gr.

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η τιμή και το πότε θα είναι διαθέσιμη η μοτοσυκλέτα στην αγορά, έτσι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο για επίσημες πληροφορίες από την ίδια τη Honda. Πάντως, οι Ιάπωνες, φαίνεται πως αποφάσισαν να βάλουν δύσκολα στους ανταγωνιστές τους, παρουσιάζοντας μια εντελώς ανανεωμένη πρόταση στην κατηγορία των 250cc.