Συνεργασία Honda – Yamaha για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητου scooter

Είναι λογικό οι Honda και Yamaha να θεωρούνται ανταγωνιστές στο χώρο – τουλάχιστον – των δυο τροχών. Φαίνεται όμως πως οι δυο μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής μοτοσικλετών θα συμμαχήσουν για τη δημιουργία ενός ηλεκτροκίνητου scooter.

Το concept αυτό δημιουργήθηκε στην πόλη Saitama – βορειότερα του Tokyo – με σκοπό τη δοκιμή πλήρως ηλεκτροκίνητων scooter για προγράμματα ενοικίασης μοτοσυκλετών. Περιλαμβάνει τη δημιουργία 30 μικρών ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, τα οποία θα κινούνται στους δρόμους της πόλης. Εκεί, θα υπάρχουν σταθμοί φόρτισης αλλά και αλλαγής μπαταριών.

Το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο βοηθάει τη επίτευξη των στόχων της πόλης όσον αφορά τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (υπάρχει παρόμοιο πρόγραμμα και για τα αυτοκίνητα) αλλά βοηθά και τις δυο εταιρίες να αναπτύξουν νέα προγράμματα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Yamaha και Honda προχωρούν στη δημουργία ηλεκτροκίνητου scooter για την Saitama
Το project ενοικίασης ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών για την πόλη της Saitama έφερε μια πολύ σημαντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρίες, τη Honda και την Yamaha. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την δημιουργία ενός μοντέλου ηλεκτροκίνητου scooter όπως αυτό που απεικονίζεται

Οι δυο εταιρίες έχουν ήδη στα σχέδια τους πλήρως ηλεκτρικά scooter και μοτοσυκλέτες, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα κάναμε λόγο για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και από άλλους ανταγωνιστές, όπως η Suzuki. Η Honda δημιούργησε και ετοιμάζει την παραγωγή της ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Super Cub, ενώ η Yamaha έχει δημιουργήσει (αλλά έχει καθυστερήσει την παραγωγή) το PES1 electric street bike.

Σε συνεργασία με τους φορείς της Saitama, οι Honda και Yamaha μπορούν να χτίσουν τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές και να δοκιμάσουν προγράμματα οδήγησης τα οποία μπορούν να τροφοδοτήσουν με πόρους τα concept ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Οι δύο εταιρίες μπορεί να βρίσκονται πίσω σε σχέση με τον χρονοπρογραμματισμό τους αλλά έχουν κάνει ήδη πολύ μεγάλη βελτίωση.