Έρχεται νέα Honda CB1000R για το 2018

Η Honda φαίνεται πως έχει στα ‘σκαριά’ μια νέα CB1000R, καθώς η τωρινή έκδοση της μοτοσυκλέτας μετρά ήδη σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας χωρίς σημαντικές αλλαγές. 

Οι φήμες από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου οργιάζουν, με πολλές από αυτές να θέλουν τη Honda να παρουσιάζει μια νέα CB1000R  στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου μέσα στο 2017.

Η τωρινή CB1000R διαθέτει τον κινητήρα της CBR1000RR Fireblade του 2007 και αποδίδει 130hp. Όμως, σε μια κατηγορία όπου ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, η πρόταση της Honda υστερεί πλέον απέναντι σε όλους. Οι Yamaha MT-10 και BMW S1000R αποδίδουν πάνω από 30hp σε σχέση με την μοτοσυκλέτα της Big ‘H’, έτσι οι αλλαγές στην CB1000R φαντάζουν αναγκαίες.

Η αλλαγή που αναμένεται να δούμε στη νέα μοτοσυκλέτα, είναι να γίνει μια ‘γυμνή’ Fireblade. Να αποκτήσει δηλαδή το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και έναν ανανεωμένο κινητήρα από νεότερη έκδοση της CBR1000RR, ενώ, αν οι Ιάπωνες ‘δανειστούν’ αυτά τα μέρη από την τελευταία έκδοση της Superbike τους, είναι πολύ πιθανό να δούμε και ένα ‘γεμάτο’ πακέτο ηλεκτρονικών να συνοδεύουν τη νέα CB.

Οι αλλαγές αυτές θα συμβάλλουν στην ολική μεταμόρφωση της μοτοσυκλέτας, η οποία θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Όσο για το οπτικό της υπόθεσης; Παρά το ότι η μεγάλη ‘γυμνή’ της Honda παραμένει ακόμη και σήμερα μια πολύ όμορφη μοτοσυκλέτα, το σχέδιό της φαίνεται ότι θα δεχθεί τροποποιήσεις.

Για τον σχεδιασμό της CB του 2018 πάντως, υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να ακολουθήσουν οι Ιάπωνες το ‘ρεύμα’ της εποχής και να παρουσιάσουν τη μοτοσυκλέτα τους με επιθετική εμφάνιση και γωνίες που θα την φέρουν απ’ ευθείας αντιμέτωπη με τον ήδη ‘κοφτερό’ ανταγωνισμό, τη στιγμή που ο άλλος δρόμος, συνιστά ένα πιο retro look που θα έχει τη βάση του στο εντυπωσιακό concept CB1100TR που είδατε εδώ στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Τι θα δούμε τελικά από τη Honda; Θα κάνουν οι Ιάπωνες το βήμα παραπάνω ώστε να παρουσιάσουν μια πραγματικά νέα μοτοσυκλέτα ή θα περιοριστούν σε μικρές αλλαγές πάνω στην ίδια βάση; Ελπίζουμε να πράξουν το πρώτο, έτσι ώστε να δώσουν νέο ενδιαφέρον στη ‘μάχη’ για τα σκήπτρα της κατηγορίας των ‘γυμνών’ μοτοσυκλετών.

Μείνετε συντονισμένοι!