Παγκόσμια αύξηση πωλήσεων για την BMW στο πρώτο μισό του 2017

Η BMW καταγράφει μια ιδιαίτερα ανοδική πορεία στις πωλήσεις της για το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, με τη Γερμανική εταιρία να κάνει λόγο για αύξηση της τάξεως του 9.5%.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2017 η BMW πούλησε 88.389 μοτοσυκλέτες στους πελάτες της, έναντι των 80.774 που είχε πουλήσει πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης προέρχεται από την Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς, σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η αύξηση στη Γηραιά ήπειρο ‘αγγίζει’ το 12.9%.

Η BMW Motorrad διανύει ανοδική πορεία και στην Νότιο Αμερική, με το ποσοστό της αύξησης εκεί να φθάνει το 16.3%. Εξαιρετική πορεία και μεγάλη αύξηση έχουν οι Γερμανικές μοτοσυκλέτες και στην Κίνα, με μια αύξηση της τάξεως του 18.8%.

Φυσικά, οι περισσότερες πωλήσεις της φίρμας προέρχονται από την εγχώρια αγορά, με τους Γερμανούς να δείχνουν πιστοί στην ‘δική’ τους εταιρία. Τέλος, η BMW Motorrad έχει αύξηση πωλήσεων και στις Η.Π.Α., με ποσοστό 3.8%.

Παρά τη μεγάλη ανάκλησή της (διαβάστε εδώ), η BMW R1200GS παραμένει η μοτοσυκλέτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την εταιρία, με την δημοφιλή adventure-touring μοτοσυκλέτα να είναι υπεύθυνη για πάνω από το 50% των συνολικών πωλήσεων της Γερμανικής φίρμας.

Πηγή: BMW Motorrad