Τεράστια ανάκληση της BMW για την R1200GS

Η BMW πραγματοποιεί ανάκληση για τα μοντέλα της R1200GS και R1200GS Adventure, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του μήνα Νοέμβρη του 2013 και του φετινού Ιουνίου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω μοντέλα βρίσκεται – σύμφωνα με τους τεχνικούς της BMW – στο εμπρός σύστημα της μοτοσυκλέτας.

Η BMW αναφέρει ότι τα καλάμια του εμπρός συστήματος μπορούν να πάθουν ζημιά αν τεθούν υπό υπερβολική πίεση, κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει χαλάρωμα στις περόνες. Στις χειρότερες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να υπάρξει διαχωρισμός του πηρουνιού από την πλάκα συγκράτησης, έχοντας ως αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τις μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για χρήση εκτός δρόμου, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό για αυτές που χρησιμοποιούνται για κίνηση σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Ανάκληση BMW R1200GS και R1200GS Adventure
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο πηρούνι της R1200GS, με την BMW να δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asphalt and Rubber, η BMW USA έχει προχωρήσει σε παύση πωλήσεων για τα συγκεκριμένα μοντέλα, ώσπου λυθεί το πρόβλημα ή υπάρξει κάτι νεότερο. Μάλιστα, έχει εκδωθεί και το ανάλογο έγγραφο ανάκλησης για τις μοτοσυκλέτες που έχουν ήδη πωληθεί στην χρονική περίοδο που προαναφέραμε.

Η ανάκληση μοτοσυκλετών έχει πραγματοποιηθεί και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες έχουν σταλεί οδηγίες για τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσυκλετών που υπάρχουν προς πώληση.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ίδιας ιστοσελίδας, oι ιδιοκτήτες των προβληματικών μοντέλων θα ειδοποιηθούν από την BMW, ενώ οι εργασίες επιδιόρθωσης θα παρασχεθούν δωρεάν στα συνεργεία ή τα συνεργαζόμενα συνεργεία της εταιρίας.